29 Eylül 2015 08:43

Birleşik Metal-İş’ten Şenkaya Çelik açıklaması

Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu “Bizi şube başkanı işten attırmış” başlıklı haberimizle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Haberde İzmir Kemalpaşa’da üretim yapan Şenkaya Çelik Döküm fabrikasında ağustos ayında işten atılan dört işçiden Mehmet Kahriman’ın işten atılmaları için isimlerinin fabrika yönetimine Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek tarafından verildiği yönündeki iddiaları yer alıyordu. Kahriman konuyla ilgili genel merkeze başvurduğunu, genel merkezin de şubeyi arayarak bilgi aldığını da belirtmişti.

Sendika merkezinden yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili genel merkeze iletilmiş bir bilgi olmadığı ifade edildi. Haber üzerine bilgi edinildiği kaydedilen haberde, 4 işçinin 2 ay  önce işten çıkarıldığı, bu işçilerden ikisinin daha önce işten çıkmak amacıyla işyerine başvurdukları, iddia sahibi işçinin ise işten çıkmak için başvurusunun olmadığı ifade edildi. İşten çıkarmaların işverenin bir saldırısı olduğunun anlaşıldığı belirtilen açıklamada, “Şubemiz ilk işten çıkarıldıklarında sorunları ile ilgili girişimlerde bulunmak istemiş ancak işçi arkadaşlarımızın bu konuda bir talebi olmamıştır” dendi. Kahriman’ın işçileri şube başkanının işten attırdığı iddiasının kaynağı olarak işyeri personel müdürünü gösterdiği hatırlatılan açıklamada “Elbette bir işveren temsilcisi kendisine gelen bir işçiye hedef olarak işvereni değil sendikayı ve sendika başkanını gösterecektir” dendi.  Şube başkanının işverenle birlikte hareket ettiği iddiasının reddedildiği açıklamada “Sendikamızın ve yöneticilerimizin  bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sendikamızın ilkeleri doğrultusunda  mücadelesine devam edeceğini herkesin çok iyi bilmesini isteriz” dendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Toplumun haber alma hakkını tüm baskılara rağmen savunacağız’

SONRAKİ HABER

Meclis yine aç kapa yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...