28 Eylül 2015 11:35

Okulu camiye, camiyi okula taşıyorlar: Tam gün eğitim gitti, Kur'an kursu geldi

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

 

Velilerinin 'okul içinde okul istemiyoruz' diyerek imam hatipe dönüşmesine karşı çıktıkları Pendik merkezdeki tek düz ortaokul olan Orhan Sinan Hamzaoğlu (OSH) Ortaokuluna, okulların açıldığı ilk gün Pendik İspir Keğitim Vakfı Mehmet Demirok Kur'an Kursu tarafından "Hanımlar, arkadaşlarınızla gelin, istediğiniz saatte Kur'an-ı Kerim öğretelim. Dönem kayıtlarımız başlamıştır" yazılı afiş asıldı.

'OKULU CAMİYE CAMİYİ OKULA TAŞIYORLAR'

Durumun Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulunun OSH binasına taşınmasının ardından yaşandığına dikkat çeken Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) 2. Başkanı Metin Erdoğdu, "Yaşananlar tesadüf değil. Bakın biz veliler olarak çocuklarımızın bilimsel ve laik bir eğitim almasını istiyoruz. Ama karşımıza okulu camiye camiyi okula taşıyan bir anlayışla karşılaşıyoruz" dedi.

OKULDA 2 MATEMATİK 6 DİN ÖĞRETMENİ VAR

Okulların açıldığı ilk gün servis olmadığı için çocuklarını okula bırakmaya gelen OSH velileri, okullarının içinde imam hatip açıldığını ilk kez öğrendi. Bu yıl OSH'de 2 tane matematik 6 tane din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olduğunu anlatan veliler, "İmam hatip gelmese de farketmezmiş. Rezilliğe bakın" diyerek duruma tepki gösterdi. Veli Hülya Rençber, çocuğunun TEOG'a hazırlandığını ve 9/3'lük tam gün eğitim almasını istediğini anlattı. "İkili eğitim olduğu zaman çocuğum akşam 18.30'da okuldan çıkıyor. Ders çalışmaya vakit bulamıyor" diyen Rençber, "Maddi durumu iyi olan veliler az önce bahçede çocuklarını özel okula göndermeyi konuşuyordu. Benim durumum yok ben ne yapacağım" diye sordu.

'İMAM HATİBİ ZORUNLU HALE GETİRİYORLAR'

Gazetemize konuşan Eğitim Sen İstanbul 5 No'lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan, "Merkezdeki tek düz ortaokulun içinde yapılan bu uygulama ancak gericilik veya çocuklara inatla dinsel eğitim verme ısrarıyla açıklanabilir" dedi. Kartal, Pendik ve Sultanbeyli'de imam hatipleşme oranının arttığına dikkat çeken Aydoğan, "İmam hatibi zorunlu hale getiriyorlar" dedi. Aydoğan, "Okulun sabahçı-öğlenci şeklinde ikili eğitime geçmesi veli ve öğretmenleri zor durumda bırakacak. Örneğin teneffüs süreleri 5 dakikaya inecek. Sınıftan çıkıp bahçeye, öğretmenler odasına inene kadar ders zili çalacak" uyarısında bulundu.

ÖNCEKİ HABER

KARBEL işçileri alacakları için iş bıraktı

SONRAKİ HABER

'Elif Şimşek'in evinin önünde zırhlı araçlar vardı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...