28 Eylül 2015 11:05

AGİT 1 Kasım seçimlerini izleyecek

Paylaş

AGİT Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti düzenlediği basın toplantısıyla 26. Dönem Milletvekili Seçimlerini izlemek için Ankara’dan çalışmalarını başlatacağını duyurdu.

Yaptıkları basın toplantısında heyetin nasıl çalışmalar yapacağıyla ilgili bilgi veren Gözlem Heyeti Başkanı Geert Hinrich Ahrens, “Ankara’da bulunacak olan bir çekirdek ekip olacak, 11 uzmandan oluşacak bu ekip. Salı günü heyetimize 18 uzun dönemli gözlemci katılacak.” dedi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu (AGİT/DKİHB) Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti düzenlediği basın toplantısıyla 1 Kasım Seçimlerinde yapacakları gözlemle ilgili bilgiler verdi. Toplantıda konuşan AGİT/DKİHB Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti Başkanı Geert Hinrich Ahrens, 26. Dönem Milletvekili Seçiminin AGİT’in Türkiye’de izleyeceği 6. seçim olacağını belirtti. Dışişleri Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile görüştükleri bilgisini paylaşan Ahrens, “Seçim mevzuatına uyulup uyulmadığını gözlemlemek için buradayız” dedi.

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ DE TAKİP EDECEĞİZ’

Seçimlere ilişkin hukuki çerçeveye, seçim kampanyalarının finanse edilişine, seçim kampanyalarının medyada nasıl yer aldığına dair gözlemler yapacaklarını kaydeden Ahrens, heyet hakkında da bilgiler verdi. Ahrens, heyetin 11 AGİT ülkesinden gelecek uzmandan oluşacağını ifade ederek, “Bu çekirdek ekip olacak. Ankara uluslararası bir ekip. 2 Ekim  Cuma günü ise 18 gözlemci burada olacak. Aldıkları brifing sonrası da 2’şerli gruplar halinde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gözlemler yapacaklar. Daha sonra bir ara rapor sunacağız. Ayrıca, seçimden bir gün sonra da bir basın toplantısıyla seçim raporumuzu sunacağız” şeklinde konuştu.
Bu süreç içerisinde medyayı ve basın özgürlüğünü de inceleyeceklerini bildiren Ahrens, demokratik bir seçimin en önemli koşulunun da basın özgürlüğü olduğunu ortaya koydu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Ermeni, Yahudi, Rum lobisine, algı terörüne karşı mücadele verin

SONRAKİ HABER

Adana’da eğitim öğretim sorunlarla başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...