28 Eylül 2015 08:47

Kışladaki 3 ölümün dosyası kapandı

Paylaş

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde  9 Aralık 2014'te, sınırdaki 41 No'lu kulede, askerler Umut Aslan ile üst devresi olan Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'in cesetlerinin bulunması olayının dosyası kapandı. Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı askeri savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Umut Aslan'ın iki asker arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği ve başka şüpheli bulunmadığı da belirtilerek dosya kapatıldı.

FARKLI BİR KOVAN BULUNMUŞTU

9 Aralık 2014 tarihinde yaşanan olayda, iddiaya göre Ceylanpınar Birinci Hudut Tabur, İkinci Hudut Bölük Komutanlığı'na bağlı Boztepe Hudut Karakolu'nda görev yapan askerler Umut Aslan ile Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'in cansız bedenleri, silah sesleri duyan diğer kuledeki arkadaşlarının bilgi vermesi üzerine gelen görevliler tarafından bulundu. Üç askerin cesetlerinin bulunmasından sonra olayla ilgili farklı iddialar gündeme geldi. İlk olarak, askerlerden Umut Aslan'ın sevgilisinin mesajı nedeniyle cinnet getirip iki arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği yönünde bilgiler geldi. Ancak askeri savcılık tarafından sürdürülen soruşturmadaki bu ilk bilgilerde çelişkili durumların bulunduğu, ölen askerlerden Umut Ceylan'ın yakınlarınca sık sık ifade edildi. Gündeme gelen iddialar arasında, iki askerin yakın mesafeden yapılan atışla ölmediği, 3 askerin tamamının ellerinde barut izi bulunduğu, olay yerinde üç askerin silahından çıkmayan bir kovana rastlandığı, sadece Umut Aslan'ın silahından 16 kurşun sıkıldığı da yer aldı. Ayrıca, sevgilisinden mesaj geldikten sonra olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen Aslan'ın üzerinde kendi cep telefonunun bulunmasıyla, böyle bir mesajlaşma trafiğinin olmadığı saptandı.

Ancak 9 aylık soruşturma sonucunda savcılığın kararı ise şu oldu: “Piyade Er Umut Aslan'ın, olay günü 41 No'lu çelik kulede Piyade Onbaşı Kadir Yıldız ve Piyade Çavuş Ramazan Yel ile birlikte nöbetçi iken, üzerine zimmetli '3….9' seri numaralı G3 piyade tüfeğiyle, üstü konumunda bulunan Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'i vurarak öldürdüğü, devamında tüfeğiyle sol çene altından ateş edip yaşamına son verdiği anlaşılmakta. Meydana gelen olayda şüpheli Umut Aslan'ın, kendi yaşamına son vermesi, olayda başkaca bir şüphelinin ve suç teşkil eden başka bir eylemin bulunmaması sebebiyle kovuşturma yapılamayacağı anlaşıldığından, 5271 sayılı CMK'nın 172'nci maddesi gereğince, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Zorla dönüştürülen okulda ‘dayatma yok’ dedi

SONRAKİ HABER

Okul yolu kapalı olunca eğitime ‘yaya’ başladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...