27 Eylül 2015 11:57

Hastaneler ‘70’lerin kapasitesiyle çalışıyor

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Muzaffer Yüksel, hastaneye başvuran hasta sayısının günden güne arttığına, ancak kamu hastanelerinin kapasitesinin bu talebe cevap verebilecek düzeyde olmadığına vurgu yaptı.

Hastaneye başvuran hasta sayısının günden güne arttığı ve kamu hastanelerinin kapasitesinin yetersiz olduğu Adana’da, en ufak teknik bir sorunda dahi hastalar saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Hastane kapasitelerinin 1970’li yıllardan kalma kapasite olduğuna dikkat çeken SES Adana Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Muzaffer Yüksel, kentte 2 saatlik yağmurun dahi hastaneleri felç ettiğini hatırlattı.

Kentin altyapısı gibi hastanelerin de altyapısının bozuk olduğunu söyleyen Yüksel, sağlık çalışanlarının daracık odalarda ve nefes alınamayacak ortamlarda çalıştığını belirtti. Yüksel, hasta ve sağlık emekçilerinin hastanelerden memnun olmadığını dile getirerek, “Hastaneye gittiğiniz zaman hastaların fiziki olarak hastanelerden memnun olacağını sanmıyorum. Sağlık çalışanları da memnun değil. ‘Vatandaş memnuniyeti’ diyorlar. Fakat vatandaş memnuniyetini kendi personellerine doldurttukları için gerçekten vatandaş memnun mudur? Bana sorarsanız vatandaş doktorun yanına girip muayenesini oluncaya kadar bir memnuniyetinin olduğunu sanmıyorum. Ne zaman erkenden doktorun yanına girip muayene olursa hastanın memnuniyeti olur” diye konuştu. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Taş ocakları bir dağı yok ediyor

SONRAKİ HABER

Tüketici Hakları Derneği: Okul ürünlerinde zararlı madde var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...