27 Eylül 2015 10:04

HDP Beytüşşebap heyeti: Sivil alanlar bombalandı

Paylaş

Beytüşşebap'ta askerlerin attığı havan topunun evlerine isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 3 yurttaşın evini ziyaret eden heyete yer alan HDP Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan, "Burada hedeflenen bir katliamdır. Hiçbir çatışmanın yaşanmadığı sivil alanlar bombalandı" dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yaşanan katliama dair incelemelerde bulunmak üzere HDP milletvekillerinden oluşan bir heyet, ilçe merkezi ve havan topuyla vurulan evin bulunduğu Setkar (Hisarkapı) köyünü ziyaret etti. Milletvekilleri Saadet Becerekli, Altan Tan, İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan'ın yanı sıra HDP, DBP MYK ve PM üyeleri ile DTK yetkililerinin yer aldığı heyet, incelemede bulunduktan sonra katliama ilişkin rapor hazırlayacaklarını belirtti. Polis ve askerler tarafından yıkılan ve yakılan evleri ziyaret eden heyet yaşamını yitiren ailelere de taziye ziyaretinde bulundu.

'ÇATIŞMA ALANINDAN 15 KİLOMETRE UZAK'

Heyetin Setkar köyü ziyareti esnasında konuşan HDP Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan, devletin sivil alanları bombaladığını ifade etti. Çatışma alanından 15 kilometre uzak alanların askerler tarafından havanla dövüldüğünü belirten Akdoğan, bu bombaların rastgele kullanıldığını işaret etti. Evinin önünde çay içen yurttaşların, atılan havanlardan dolayı can verdiğini belirten Akdoğan, "Havan atıldığında burada onlarca çocuk oyun oynuyordu. Havan atan kişiler bunu bilmiyorlar mıydı? Burada hedeflenen çok büyük bir katliamdır" dedi.

'BU KATLİAMLARI İSRAİL BİLE YAPMADI'

Setkar köyünün bilinçli bir şekilde hedef alındığına değinen Akdoğan, şunları kaydetti: "Her gün çatışma olmaksızın sivil yurttaşların yaşadığı alanlara havan topu atılıyor. AKP'nin din ticareti yapıyor. Evdeki Kuran'lar paramparça olmuş durumda. Bu katliamları İsrail bile yapmadı. Bu köyde katliam yapan zihniyet ambulans şoförünün de hayatını elinden aldı ve sonra inkâr etmeye kalkışıyorlar."

'YARALILARI HASTANEYE KALDIRAMADIK'

Katledilen 3 yurttaşın komşusu olan Salih Temel de, köye birden fazla havanın atıldığını belirterek, havanların çok sayıda eve zarar verdiğini ifade etti. Yaralıları hastaneye götürdükleri esnada da köylerinin bombalandığını aktaran Temel, "Biz zor bela yaralıları bir araç ile hastaneye götürmeye çalıştık. Beytüşşebap girişinde polislerin bizi taramasından çekindiğimiz için geri dönmek zorunda kaldık. Yaralılarımızı Uludere'ye doğru yolla çıkardık" dedi.

Heyet köylülerden ve kent merkezinde bulunan yurttaşlardan bilgi aldıktan sonra kentten ayrıldı. (Şırnak/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Polisin gaz bombası ev yaktı

SONRAKİ HABER

Kurban danayı spiral taşı ile parçalamak isterken canından oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...