26 Eylül 2015 19:46

DAYMER ‘oylarmız HDP’ye’ dedi

Paylaş

Ingiltere'nin baskenti Londra'da bulunan Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAYMER) 1 Kasım Secimleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

DAYMER üyelerinin de katıldığı açıklamayı DAYMER Yönetim Kurulu adına Dernek Başkanı  Aslı Gül okudu. Gül, "Oylarımızı, herşeye rağmen inatla barış - kardeşlik diyen, emekçilerin haklarını, doğanın tahrip edilmesini, gençlere - kadınlara özgür ve eşit bir gelecek verilmesini savunan Halkların Dekokratik  Partisi HDP'ye verelim"dedi.

1 Kasım'da Türkiye'nin bir kez daha sandık başına gittiğini kaydeden Gül, Britanya'nın ise 22-25 Ekim tarihleri arasında oy vereceğini açıkladı. "Peki Britanya'da yaşayan Türkiye kökenli işçi ve emekçiler olarak kime, neden oy vereceğiz" diyen Gül, 7 Haziran seçimlerinin sonucunu kabul etmeyen Erdoğan ve AKP Hükümetinin üç ay içinde Türkiye'yi '400' milletvekili için kan gölüne çevirdiğini söyledi.

"Akan kandan, anaların gözyaşından Türküyle Kürdüyle bütün ülkenin acıya boğulmasından sorumlu olanlar; Kürt sorununun barış, kardeşlik ve demokrasi temelinde çözüm yolunu terk etmiş bulunuyorlar. Ülkeyi savaş ve çatışma batağına çekenler; Türk - Kürt çatışmasını körükleyerek açıktan ırkçı saldırılara zemin hazırlayanlar, bir de utanmadan bunu, 'vatanseverlik' ve 'Türkiye sevgisi' olarak göstermeye çalışıyor ve 1 Kasım ' da kendilerine oy vermemizi istiyorlar. "diyen Gül, ülkede ki emekçilerin, yoksulların ise durumunun içler acısı olduğunu belirtti.

AKP hükümeti ve Erdoğan'ın madenlerde, inşaatlarda daha fazla kâr hırsı uğruna işçilerin göz göre göre ölüme yollanmasına ses çıkarmadığını söyleyen Gül, "DAY-MER olarak bütün işçi ve emekçileri, barışa ve kardeşliğe katkı yapmaya çağırıyoruz. 1 Kasım seçimlerinde vereceğimiz oylar bu katkının bir parçası olacaktır. Tercihimizi, Türkiye halkının demokrasi, özgürlük ve barış özleminden yana kullanalım; Türk - Kürt çatışmasının körüklenmesine ve Kürt halkının inkar ve imha çabalarına 'hayır' diyelim. Oylarımızı, herşeye rağmen inatla barış - kardeşlik diyen, emekçilerin haklarını, doğanın tahrip edilmesini, gençlere - kadınlara özgür ve eşit bir gelecek verilmesini savunan Halkların Dekokratik  Partisi HDP'ye verelim"dedi. (Londra/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan: Tek adam, tek parti diktatörlüğüne karşı birlikte mücadele

SONRAKİ HABER

Savaşın olduğu yerde eğitim olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...