26 Eylül 2015 16:48

Çanakkale Boğazı'ndaki feribot kuyruğu şehir içi trafiği de etkiledi

Paylaş

Bayram dönüşüne geçen tatilciler, Çanakkale Boğazı'ndaki feribot iskelelerinin önlerinde oluşturdukları araç kuyruğu devam ediyor. Gündüz başlayan kuyruk, gece de artarak devam etti. Çanakkale merkezdeki cadde ve sokaklar araç kuyrukları ile doldu.

Kurban Bayramı tatiline çıkan vatandaşlar, bayramın 3. günü dönüşe geçti. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinden İstanbul'a geçmek isteyen tatilcilerin kullandığı güzergahlardan biri olan Çanakkale Boğazı'nda bugün öğle saatlerinden itibaren araç kuyruğu oluşmaya başladı. Araç kuyruğu gittikçe artıyor. Çanakkale merkezdeki cadde ve sokaklar araç kuyrukları ile doldu. Vatandaşlar isyan edecek noktaya geldi. Kilometrelerce uzanan kuyruk, Demircioğlu Caddesi'ni geçerek Truva Caddesi'ne taştı. Kentin ana caddeleri olan bu iki cadde ile bu caddelere bağlanan ara sokaklar da araçlarla dolunca kentin trafiği de kilitlendi. Kentte ilk defa bu kadar araç kuyruğu oluştuğu görüldü. Aynı yoğunluk Lapseki-Gelibolu ve Çardak-Gelibolu hattında da devam ediyor.

Araç kuyruğunu eritmek için Gestaş firmasına ait feribotlar, Çanakkale’den Kilitbahir Köyüne ve Eceabat İlçesine toplam 7 feribot ile saatsiz olarak sefer yapıyor. Aynı şekilde yoğunluk yaşanan Lapseki-Gelibolu hattında da 4 feribot saatsiz olarak sefer yapıyor. Araç kuyruğunun sabaha kadar sürmesi bekleniyor. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Gediz Nehri'nde ürküten toplu balık ölümü

SONRAKİ HABER

Gözaltına alınan operatöre emniyette işkence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...