25 Eylül 2015 11:32

Emniyetten geniş çapta ‘okul önlemi’

Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yeni eğitim ve öğretim yılı için okul önleri ve çevresinde çok geniş çapta ‘güvenlik önlemi’ alındığını açıkladı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde: “2015 - 2016 Eğitim ve Öğretim döneminin başlaması sebebi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak okul önlerinde ve civarında çok geniş çapta güvenlik tedbirleri planlı bir şekilde alınmış bulunmaktadır.

Bu kapsamda okullarda güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınmasına İlişkin İşbirliği Projesi kapsamında ilimizde ilkokul, ortaokul ve liseler ile ilgili koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri planlanmıştır.

Bu planlar çerçevesinde;

* Yaz dönemi boyunca özellikle asayiş açısından risk arz eden okullar ve çevresinde ciddi bir analiz çalışması yapılmış, okul müdürleri ve aileleri ile toplantılar yapılarak çevrelerinde genel güvenlik ve asayişe yönelik tedbir içerikli önemli bir çalışma başlatılmıştır.

* Okul giriş-çıkış saatlerinde bu okulların civarını kontrol etmek maksatlı ve şüpheli şahıslara yönelik çalışma yapılması için her okula okul irtibat görevlisi belirlenmiştir. Bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz ve Narkotik, Asayiş, Çocuk Şube, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler Şube ekiplerimizin okulların civarında güvenliği sağlamak maksadıyla görev planları çıkartılmış ve ilgili ilçe ve birimlerce takibi sağlanacaktır.

* Özellikle bu okulların çevresinde ciddi bir kameralandırma yapılması ile ilgili okul yöneticileri ile birlikte ortak çalışmalar yapılmış, Çocuk Şube Müdürlüğünde kurulan görüntü izleme merkezinde okullardaki güvenlik kameralarında toplanan görüntüler izlenmek sureti ile okullar ve çevresi denetim ve kontrol altında tutulacaktır.

* Ayrıca okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve servis şoförlerine yönelik eğitici faaliyetleri kapsayan ‘Güvenlik için Eğitim Projesi’ planlanmıştır.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Avcı’ya Bölge’deki okullar soruldu

SONRAKİ HABER

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: Hayvancılıkta bölge iyi kullanılamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...