25 Eylül 2015 04:37

Cenazesi verilmeyen Aziz Güler'in ailesi: Oğlumuzu, evladımızı, canımızı istiyoruz!

Paylaş

Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçısı Aziz Güler’in cenazesinin AKP hükümeti tarafından Türkiye’ye sokulmuyor.  ‘Hiçbir yasa, karar, yönetmelik insanlık değerlerinin üstünde olamaz’ diyen Güler’in ailesi cenazesinin kendilerine verilmesi için kamuoyuna bir mektup yazarak tüm duyarlı insanları, devrimci kamuoyunu ve kurumları destek vermeye çağırdı. Aile Güler'in cenazesinin verilmesi için imza kampanyası başlattı.

Annesi Elif Güler, babası Mehmet Güler, ağabeyi Ersin Umut Güler tarafından kaleme alınan mektup şöyle:

"Oğlumuz-kardeşim Aziz Güler’i 21 Eylül 2015 tarihinde Rojava’da kaybettik. Naaşı şuan orada.

Oğlumuzun- kardeşimin cenazesini devlet- hükümet yetkilileri bize vermiyor. Aziz, bu toprakların çocuğu. Bu topraklarda doğdu, büyüdü, okudu, çalıştı, yoksul insanlar için mücadele etti.

Şimdi O’nu kaybettik.

O’nun ruhu ve bedeni ancak doğup büyüdüğü bu topraklarda, çok sevdiği halkının ve arkadaşlarının yanında huzura kavuşacak.

Aziz’imizi yaşarken hiç yalnız bırakmadığımız gibi kaybettikten sonra da yalnız bırakmayacağız. Bunun için oğlumuzun- kardeşimin naaşını istiyoruz. O’nu her gün ziyaret etmek için, O’na olan hasretimizi biraz olsun gidermek için, O’nu her zaman sevgiyle kucaklamak için bedenini istiyoruz.

Oğlumuzun- kardeşimin cenazesini ailemizin yaşadığı İstanbul’da defnetmek istiyoruz. Ancak başvurduğumuz makamlar Rojava’dan hiçbir cenazeyi Türkiye’ye kabul etmediklerini, bakanlar kurulu kararı olduğunu söylüyorlar. Hiçbir yasa, karar, yönetmelik insanlık değerlerinin üstünde olamaz.

Acımızı yaşamamıza izin verin. Acımıza saygılı davranın. Tarifi imkansız acımızı kısmen azaltmak için oğlumuzu bize verin."

İMZA KAMPANYASINA ŞU ADRESTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

https://www.change.org/p/bakanlar-kurulu-o%C4%9Flumuzun-cenazesini-istiyoruz?recruiter=55421604&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=share_twitter_responsive

'AZİZ GÜLER’İ O’NA YAKIŞAN BİR TÖRENLE TOPRAĞA VERECEĞİZ'

Devrimci Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise Kobane Direnişi’nde IŞİD’in safında olduğunu üstü örtülemez biçimde ortaya koyan AKP Hükümetinin, Rojava’da hayatını kaybeden savaşçıların cenazesini Türkiye’ye sokmama kararı aldığı ve Aziz Güler’in naaşının sınırdan Türkiye’ye geçirilmesine izin vermediği vurgulanarak şöyle denildi: “AKP, bu tavrıyla tarafını bir kez daha belli etmiş, duruşunu onaylamıştır. Güler yoldaşın ailesinin dediği gibi “hiçbir yasa, karar, tüzük insanlık değerlerinin üzerinde olamaz”. Hiçbir din, hiçbir inanç bir insanın naaşının nereye gömüleceğini belirleyemez. Aziz Güler bu topraklarda doğdu, bu topraklarda mücadele etti, ailesi bu topraklarda yaşıyor. O’nun cenazesi de bu topraklara gömülmeyi hak ediyor. O, bu toprakların onurudur, bizim onurumuzdur.

Onurumuza sahip çıkacağız, Aziz Güler’in naaşını İstanbul’a getireceğiz; O’na yakışan bir törenle toprağa vereceğiz.

Devletin ve AKP hükümetinin Rojava şehitlerini Türkiye’ye sokmama kararına karşı, Aziz Güler’in cenazesini sınırdan geçirmek için tüm duyarlı insanları, devrimci kamuoyunu ve kurumları destek vermeye çağırıyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Ülkeyi dikta yönetiminden kurtarmak zorundayız

SONRAKİ HABER

Niğde’de katliam gibi kaza: 13 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...