24 Eylül 2015 14:58

HDP Şırnak Milletvekili İrmez: Uygulama halkın iradesini ayaklar altına almaktır

Cudi Dağı'ndaki canlı kalkan eyleminden dönerken TBMM kimlik kartını göstermesine rağmen gözaltına alınan ve ardından bırakılan HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, yaşananların savaş konseptinin bir parçası olduğunu belirterek, "Bu uygulamalar halkın iradesini tanımamak ve ayaklar altına almaktır" dedi.

Paylaş

Şırnak'ta askeri operasyonların sürdüğü Cudi Dağı'nda olası çatışma ve can kayıplarını önlemek için günlerdir devam eden canlı kalkan eyleminden dönen HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ve beraberindeki 5 kişi, Şırnak Kömür Ocakları çıkışında gözaltına alındı. Milletvekili olan İrmez ve beraberindeki 5 siyasetçi, "Güvenlik bölgesini ihlal ettikleri" gerekçesiyle askerlerce gözaltına alınarak İkizce Karakolu'na götürüldü. Asker kontrolü sırasında TBMM kimlik kartını göstermesine rağmen gözaltına alınan İrmez, karakolda yapılan kimlik tespiti ardından serbest bırakılırken, beraberindeki 5 kişi ise ifadeleri alınmak üzere Şırnak Adliyesi'ne götülecek.

'HUKUKİ BİR DAYANAĞI OLMADIĞI HALDE BU UYGULAMA YAPILDI'

Yaşanan durumu değerlendiren HDP Milletvekili Aycan İrmez, TBMM Milletvekili kimlik kartını göstermesine rağmen gözaltına alınıp karakola götürülerek kimlik tespiti yapıldığını belirterek, hukuki dayanağı olmadığı halde kendisine yönelik böyle bir uygulama uygulandığını söyledi.

İrmez, bu uygulamaların AKP hükümetinin sürdürmüş olduğu savaş konsepti ile birlikte halkın iradesine yönelik bir uygulama olduğunu ifade ederek, "Bu uygulamalar savaş konseptinin bir ayağıdır. Bu uygulamalar halkın iradesini tanımamak ve ayaklar altına almaktır. Kendilerinin yarattığı uygulamalar, halkın iradesine yönelik bir saygısızlıktır" diyerek tepki gösterdi.
İrmez ve HDP ile DBP yöneticilerinin karakol önündeki bekleyişi sürüyor. (DİHA)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de çocuklar bu bayram eğlenemedi

SONRAKİ HABER

Kurbanlık boğayı, kamyonetin arkasına bağlayıp sürüklediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...