24 Eylül 2015 13:06

Bayramın çalışan mülteci çocukları

Paylaş

Türkiye’ye gelen Suriyeli mülteci çocukların bayramdan beklentileri, savaşın bir an önce son bulup özlem duydukları ülkelerine ve ailelerine kavuşmak oldu.

Geçimlerini sağlamak üzere bayramda da çalışmak zorunda olan mülteci çocuklar, bayramda ülkelerinde olmak istediklerini belirtiyor. Suriye’de çatışmalar azaldığı zaman kaçıp Türkiye’ye geldiklerini söyleyen Maxri, “Bu bayram gezemeyeceğiz, bu bayram okulda olmak isterdim” dedi. Türkiye’deki geçim sıkıntıları nedeniyle mecburen çalışması gerektiğini belirten Maxri, babasını Avusturya’da çalıştığını belirterek, babalarının yanına gitmek için su sattıklarını söyledi.

Su satarak uçak bileti için para biriktirmeye çalışan Maxri, Avustralya’ya kaçak yollarla giden babasına kavuşmak için gün saydığını belirtti. Ülkelerinde bayramlarda oyunlar oynadıklarını söyleyen Maxri, bu bayramda ülkelerine barışın gelmesini, savaşın bir an önce bitmesini ve herkesin evine dönmesinin daha iyi olacağını ifade etti. Maxri, “Türkiye’de çalışmazsam ekmek yiyemeyiz” dedi.

‘ÜLKEMİ ÇOK ÖZLEDİM’

Annesi ve anneannesinin Suriye’de kaldığını söyleyen 13 yaşındaki Abdulkadir Alhamwi, kardeşiyle beraber İstanbul’da çalışarak geçinmeye çalıştıklarını dile getirdi. Bayramda Suriye’de olmak istediğini ve ailesiyle birlikte bayramı geçirmek istediğini belirten Alhamwi, “Ülkemi çok özledim. Savaş biterse Suriye’ye gidip evimizi tekrardan yapacağım” diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Görmez: 18 Türk hacıdan haber alamıyoruz

SONRAKİ HABER

Edirne’de bekleyen mülteci çocuklar: Yollarda yorulduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa