23 Eylül 2015 16:36

Müslim: Barzani yakın zamanda Rojava'yı ziyaret edebilir

Paylaş

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin yakın zamanda Rojava’yı ziyaret edebileceğini söyledi.

Rojnews’e konuşan Salih Müslim, “Geçtiğimiz günlerde Erbil’de Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile görüştük. Yakın zamanda Rojava’yı ziyaret edebilir” dedi.
 
Rudaw'ın yansıttığı habere göre Salih Müslim, Mesud Barzani ile yaptıkları görüşmeye dair ise şunları söyledi:

“Her zaman oturup konuşabiliriz. Temasımız IŞİD’in önünü nasıl alabileceğimiz ve cephemizi nasıl güçlendirebileceğimiz üzerineydi. ABD'li yetkililer de bu yüzden görüşmede vardı. Ne zaman gerekirse biraraya gelebiliriz.”

Müslim, “Biz kongremiz için de Mesud Barzani’yi davet etmiştik fakat kendisi gelemedi ve yerine sayın Kemal Kerküki'yi gönderdi” ifadesini kullandı.

Salih Müslim, PYD ile Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partiler arasındaki ilişkilere de değinerek “Güney Kürdistan halkı da  bizim halkımız ve insanlarımızdır ve biz birbirimizi tamamlıyoruz. Hepimiz IŞİD’e karşı tek bir cephede direniyoruz” şeklinde konuştu.
 
“IŞİD sadece bize karşı savaşmıyor, bütün Kürtler’e karşı savaşıyor” diyen Müslim, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Güney Kürdistan'da yalnızca bir partiyi desteklemek istemiyoruz. Her birisinin farklı siyasi görüşleri bulunuyor. Bir tarafı desteklerken, bir diğerine sırtımızı dönmek istemiyoruz. Fakat elbette ki kim bizimle ilişki kurmak, yardım ve destekte bulunmak isterse, bizler de elimizi uzatırız.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Katalonya 2 yıl içerisinde bağımsızlığına kavuşabilir

SONRAKİ HABER

Barzani'den siyasi partilere 'başkanlık' uyarısı: Kritik bir dönemden geçiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa