22 Eylül 2015 18:40

Aziz Güler için Ankara'da taziye çadırı kuruldu

Paylaş

Rojava'da hayatın kaybeden Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) komutanı Aziz Güler için Ankara'da, Yüksel Caddesi'ndeki İnsanlık Anıtı önünde taziye çadırı kuruldu.

Ankara'da, Devrimci Parti üyeleri tarafından Rojava'da IŞİD’e karşı yapılan operasyonda yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) komutanlarından Aziz Güler (Rasih Kurtuluş) için Yüksel Caddesi'ndeki İnsanlık Anıtı önünde taziye çadırı kuruldu. Kurulan çadır önünde yapılan açıklama öncesi "Aziz Güler Rojava'da IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşti, adı onurdur" pankartı açılıp, Rojava'da hayatını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı.

Atılan "Yaşasın siper yoldaşlığı", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları altında açıklama yapan Devrimci Parti MYK üyesi Leyla Can, IŞİD'e karşı savaşan Aziz Güler'in Rojava'da ölümsüzleştiğini söyledi.

Can, yaşamını yitiren Güler'i "Türkiye'de olduğu yıllar içerisinde defalarca devletin ve faşist güçlerin hedefi haline gelmiş ancak hiçbir yılgınlık belirtisi taşımadan zulme karşı durmuştur" sözleriyle tanımladı.

'ETHEM'İN VE ALİ İSMAİL'İN DİRENEN SESİ OLDU'

Gezi direnişinde de Aziz Güler'in devletin zulmüne karşı saatlerce barikatın başında Ethem'in ve Ali İsmil'in direnen sesi olduğunu dile getiren Can, "Aziz Güler kendisinden önce ölümsüzleşen Bedreddin Akdeniz, Mahir Arpaçay, Serkan Tosun, Suphi Nejat Ağırnaslı ve daha nice sayısız enternasyonalist Türkiye devrimcisi gibi uğruna dövüştüğü ve halkların kalbine ve geleceğe gülümseyen çocukların gözlerine işlenmişler" diye konuştu.

'DEVRİMCİLERİN YARATTIĞI DEĞERLERİ TAÇLANDIRMA SÖZÜ VERİYORUZ'

İstanbul ve İzmir de Aziz Güler için açılan taziye çadırlarına polisin saldırdığına da dikkat çeken Can, "Devrimci Parti, Aziz'in yalnızca fotoğraflarını değil, cesaretini ve azmini de taşımaya devam edecektir. Aziz'in naşını karşılamada tüm parti güçlerimizle yer alacağımızı kamuoyuna duyuruyor, onların yarattığı değerleri zaferle taçlandırma sözü veriyoruz" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Edirne’deki mülteciler zorla geri gönderildi: Açlıkla terbiye baskıyla sindirme

SONRAKİ HABER

YSK'dan 'sandık taşınması' açıklaması: Bayramdan sonra karar verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...