22 Eylül 2015 13:59

Van İŞKUR işçileri hakları için yeniden eylemde

Paylaş

Van’da Faqiyê Teyran Parkı’nda bir araya gelen depremzede İŞKUR işçileri verilen sözlere rağmen kalıcı iş taleplerinin karşılanmamasına tepki gösterdi. İşçiler, ‘Kalıcı iş ve istihdam istiyoruz” dedi.

Eylemde işçiler adına konuşan, Selim Cengiz, 2011 yılında yaşanan deprem sonrasında işe alınan işçiler olarak, çadır kentlerin kurulmasından, aş dağıtımına ve insani barınma konusundaki bütün çalışmalara canı gönülden katıldıklarını belirterek, “Daha önce afet geçirmiş bölgelerde tanınan hakların aynısının bize de tanınması konusunda gerek atanmışların gerekse seçilmişlerin verdikleri kalıcı istihdam ve verilen sözlerin hiç biri tutulmadı” dedi.

Bütün kapıları çaldıklarını söyleyen Cengiz, “10.06.2014 tarihinde işimize son verilmesi üzerine üç ay boyunca mağduriyetimizi dile getirdik. Sesimizi daha iyi duyurmak için Ankara’ya yaya yürümeye karar verdik. İki ay boyunca Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda ekmek mücadelesini sürdürdük” dedi. Yapılan görüşmelerde kalıcı istihdam konusunda sözler verilip gönderildiklerini ancak Van’a geldiklerinde vaatlerinin üç buçuk ayla sınırlı kaldığını söyledi. Genel seçimlerden önce Cumhurbaşkanı’nın Van ziyaretinde kalıcı iş ve istihdam konusunda söz verdiğini söyleyen Cengiz, Başbakan ve Çalışma Bakanı’na da taleplerini ilettiklerini kalıcı iş sözü verildiği halde üç ay yirmi gün sonra yeniden işsiz kaldıklarını anlattı.

Mağduriyetleri giderilmediği takdirde seslerini duyurmak için yeniden yaya yürüyeceklerini, dönüşümlü açlık grevi yapacaklarını belirten Cengiz, “Taleplerimiz karşılanmazsa açlık grevini ölüm orucuna dönüştüreceğiz. Sonucu ne olursa olsun haklarımızı elde edinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

10 BAYRAMDIR KARA BAYRAM

Sık sık ‘Ekmeğe uzanan eller kırılsın’ ,‘İşçilerin birliği sermayeyi yenecek’, ‘iş, aş, barış’, ‘İşçiler burada vekiller nerede’, ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz’ sloganları atan işçilere seslenen Ethem Altın isimli işçi de “10 bayramdır kara bayram geçiriyoruz. Kalıcı iş ve istihdam istiyoruz” dedi. (Van/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Silvan Mücadele Gazetesi Sahibi Ferhat Parlak tutuklandı

SONRAKİ HABER

Fransa Mustang’ı Oscar’a seçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...