22 Eylül 2015 11:11

İstanbul Adliyesi önünde avukatlara saldırı

Paylaş

Avusturya Başkonsolosluğu önünde gözaltına alınan Avukat Ebru Timtik'in mahkemeden serbest bırakılmasının ardından yapılan basın açıklaması sonrası polis avukatlara saldırdı

Avusturya Başkonsolosluğu önünde eylem yaparken gözaltına alınan Avukat Ebru Timtik'in mahkemeden serbest bırakılmasının ardından, avukatlar İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapmak için toplandı.

Aralarında Ebru Timtik'in de bulunduğu Avukatlar, İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısı önünde bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından avukatlar merdivenlerde oturma eylemi başlattı. Bunun üzerine polis avukatların etrafını sararak kalkanlarla ve bibergazı ile saldırdı. Bazı avukatlar yaka paça adliye önünden uzaklaştırıldı. Adliye önünden uzaklaştırılan avukatlar, bir süre sonra dağıldı.

Öte yandan saldırıyı görüntüleyen gazeteciler, özel güvenlik ve sivil polisler tarafından engellendi. Avukat Ebru Timtik, Avusturya hükümeti tarafından kimliği ve pasaportuna el konulan kardeşi Evin Timtik'e yönelik uygulamaları protesto etmek için Avusturya Konsolosluğu önünde eylem yaparken dün gözaltına alınmıştı. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

TSK: Van'daki iki patlamada 24 asker yaralandı

SONRAKİ HABER

İzmir'de taziye çadırına polis saldırısı 40 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...