21 Eylül 2015 14:59

Avusturya Konsolosluğu önündeki oturma eylemine polis saldırdı

Paylaş

Avusturya Konsolosluğu önünde oturma eylemi yapan Avukat Ebru Timtik ve yanındakilere polis saldırdı.

'Dİren Evin Abla, Liseli Dev-Genç Yanında' pankartı açarak Avusturya Konsolosluğu önünde oturma eylemi yapanlara polis saldırdı. Saldırı sırasında Avukat Ebru Timtik, Güneş Ozarslan, Nuran... ve desteğe gelen Liseli Dev-Gençliler gözaltına alındı. ÇHD tarafından yapılan açıklamada: “Avukat Ebru Timtik ve gözaltındaki diğer müvekillerimiz Sarıyer Asayiş Büro’da ters kelepçeli halde tutuluyorlar” denildi.

ÇHD: EBRU TİMTİK SERBEST BIRAKILMALI

ÇHD tarafından yapılan açıklamada Ebri Timtik’in işkenceyle gözaltına alındığı belirtilerek “derhal serbest bırakılmalıdır” denildi. Açıklamada ÇHD İstanbul Şube yöneticisi ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi Av. Ebru Timtik’in, İstanbul Yeniköy’deki Avusturya Konsolosluğu önünde açmış olduğu masaya yapılan polis saldırısı neticesinde gözaltına alındığı vurgulanarak şöyle denildi:. “İstanbul Şube yöneticimiz Av. Ebru Timtik, Avusturya’da pasaportuna el konulan bir müvekkili için İstanbul Yeniköy’deki Avusturya Konsolosluğu önünde bir destek masası açmıştı ve konu hakkında imza toplama çalışması yürütüyordu. Bugün öğle saatlerinde masa önüne gelen onlarca çevik kuvvet polisi hiçbir gerekçe olmaksızın şube yöneticimiz Av. Ebru Timtik ve müvekkillerini döverek ve yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

Avukat arkadaşımız Ebru Timtik, Sarıyer Asayiş Bürosuna götürüldü. Hukuka aykırı uygulamalar burada da sürdü. Av. Ebru Timtik karakolda arkadan kelepçelenerek nezarete atılmış durumda. Vücudunun çeşitli yerlerinde de darp izleri bulunmakta.

Derneğimiz İstanbul Şube yöneticisi Av. Ebru Timtik’in gözaltına alınması ve darp edilmesi kabul edilemezdir. Avukat arkadaşımıza saldıran kolluk görevlileri suç işlemişlerdir. Av. Ebru Timtik derhal serbest bırakılmalıdır”

(Fotoğraf: ÇHD setisenden alınmıştır)

 

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Batman'da aralarında Belediye eş başkanının da olduğu 26 canlı kalkan tutuklandı

SONRAKİ HABER

Hozat İlçe Emniyet Müdürü'nün aracına silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...