21 Eylül 2015 10:05

Barış için bir dal da sen uzat!

Paylaş

Beşiktaş Belediyesi 16 Mayıs’ta “Barış için bir dal da sen uzat” sloganıyla barış temalı Uluslararası Çiçek ve Bahçe Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Festivalin lansmanı ise Akaretler Yokuşu’nda yapıldı. Burada konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, “Bu ülkede çoğunlukta yaşayan Türkler olarak barış elini uzatmak bizim sorumluluğumz. Barışa en çok biz sahip çıkmalıyız” dedi.

TANKLAR, POSTALLAR ÇİÇEKLE DONATILDI

Sanat ve çiçekler aracılığıyla güçlü bir barış mesajı vermeyi hedefleyen lansman, Şair Nedim ve Süleyman Seba Caddelerinin birleştikleri bölgede yer alan Akaretler Sıra Evleri önünde gerçekleşti. Savaş uçağı, tank, bomba, füze ve postal maketleri çiçeklerle sarıldı. Çok sayıda ülkenin konsolosları, büyükelçiler, üç Semavi dinin temsilcileri, demokratik kitle örgütleri, tiyatrocular, Beşiktaş Çarşı grubu ve projenin sorumlusu olarak Chelsea Flower Show’un direktörlüğünü yapan Stephen Bennett katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.

Festival’in tanıtımında konuşan proje sorumlusu Stephen Bennett, “Festivalin ilk konusunun barış seçilmesini anlamlı buluyorum. Toplumun farklı kesimlerini ve kültürlerin bir araya getirilmesini hedefliyorum” dedi.

Projenin ev sahibi Beşiktaş Belediyesi Başkanı Avukat Murat Hazinedar, “Mesele çiçek, böcek deyip geçmeyin. Doğa ile insanı bütünleştirdiğimiz bir şehir ortaya çıkarmak istiyoruz. Demokrasi, özgürlük ve huzurun önemini tüm dünyaya duyurmak için çiçek festivalimizin temasını ‘barış’ olarak belirledik. Çarşı’nın ruhu, Gezi’nin heyecanı ile ‘Barış için bir dal da sen uzar’ diyoruz” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış Bloku: Bayramınız barış olsun

SONRAKİ HABER

HDP, Kocaeli milletvekili adaylarını tanıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...