20 Eylül 2015 12:03

Abdullah Demirbaş’a özgürlük istendi

Paylaş

'Hasta Tutsaklara Özgürlük İnisiyatifi', Sur Belediyesi Eski Başkanı Abdullah Demirbaş’ın son bir hafta içinde iki kez acile kaldırıldığına dikkat çekerek, Demirbaş’ın sağlık durumunun dikkate alınmadan tutuklu yargılandığına vurgu yaptı.

Hasta Tutsaklara Özgürlük İnisiyatifi, dün hasta mahpuslara özgürlük talebiyle gerçekleştirdikleri eylemin 66’ncı haftasında Yüksel Caddesi’nde bir araya geldi. “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın” ve “Biji berxwedana zindana” sloganlarının atıldığı eyleme Ankara Düşünce Özgürlük Girişimi üyeleri, İsmail Beşikçi ve Sur Belediyesi Eski Başkanı Abdullah Demirbaş’ın kızı Berfin Ezgi Demirbaş ve çok sayıda yurttaş da destek verdi.

İnisiyatif adına açıklama yapan Mahmut Konur, Sur Belediyesi Eski Başkanı Abdullah Demirbaş’ın son bir haftada iki kez acile kaldırıldığını aktararak, Demirbaş’ın sağlık durumunun dikkate alınmadan tutuklu yargılandığını söyledi. Konur, Demirbaş’ın “ölümcül risk” taşımasına rağmen avukatlarının tutuksuz yargılanma talebinin reddedildiği belirtti. Hasta mahpusların kimseden af ya da iyilik talebinde bulunmadığını ifade eden Konur, Demirbaş ve tüm hasta tutukluların  derhal serbest bırakılmasını istedi.
(Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Hasankeyf’i suyun altına değil, sonsuzluğa taşıyalım’

SONRAKİ HABER

Suruç Aileleri İnisiyatifi kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa