19 Eylül 2015 12:24

Fırtına İnisiyatifi’nden Kürt olduğu için Kaymakamı hedef gösteren AKP Meclis üyesine tepki

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Çamlıhemşin Kaymakamı özel isteklerini yerine getirmediği AKP Rize İl Meclis Üyesi Cemil Kuş'un hedefinde. Kaymakamı Kürt olduğu için hedef gösteren Kuş, kamuoyundan büyük tepki aldı. Haberleri yapan bazı internet siteleri ise gelen tepkiler üzerine haberleri sayfalarından çıkartmak zorunda kaldı. Çamlıhemşin Kaymakamını hedef gösteren AKP il meclis üyesi Cemil Kuş'a  Fırtına insiyatifi tepki gösterdi.

Rize’nin Sesi adı ile yayın yapan bir internet sitesinde Çamlıhemşin Kaymakam’ının Kürt kökenli olduğuna vurgu yapılarak, ilçede Yeşil Yol nedeni ile yaşanan eylemler, ya da Topluca köyü ile Aşağı Durak köyleri arasında yayla sınırına ve aralarındaki yol ile ilgili tartışmalara dair sorumlu Çamlıhemşin Kaymakam’ı olarak  gösterilip, bu tartışmalar nedeni ile Kaymakam’a yapılacak bir saldırının Kaymakam tarafından “Kürt Kaymakama saldırı naraları atarak İlçede Kürt-Türk sorununu hortlatacağı”, iddia edildi. ( http://www.rizeninsesi.net/2015/09/18/rizede-kurt-kaymakam-tehdit-ediliyor/)  

Bir gün önce ise Çamlıhemşin Haber  Sitesinde “Mazlumun hakkını vermeyen, köylülerin İsteklerinden rahatsız olan, ilçeyi eylemler ilçesine çeviren, ben yaptım, ben verdim diyen atanmışı protesto ediyoruz” şeklinde bir başka spot haber yer aldı. http://www.camlihemsinhaber.com/haber_detay.asp?haberID=4468&HaberBaslik=camlihemsin-haber-olarak-protesto-ediyoruz

Çamlıhemşin Kaymakamını hedef gösteren AKP İl Meclis Üyesi Cemil Kuş'a Fırtına İnsiyatifi tepki gösterdi. Yapılan açıklamada ilçede rezil bir oyunun kurgulandığı vurgulanarak: “Yeşil Yol konusunda yapılan eylemlerin sebebi;  bu projeyi  halka zorla  dayatan, halkın arzu ve isteğini önemsemeyen, sorunları dinlemeyen, çözümden uzak “ben yaptım, ben yaparım, üç beş çapulcu, İstemezükçüler, devlet karar verdi yapar, üç beş ağacın ehemmiyeti yok” diyen ve koro halinde dedirten,  yasal ve meşru hak arayan bir avuç insan üzerine gece yarısı bir bölük asker ve bir o kadar da polis gönderen antidemokratik zihniyettir” denildi.

Fırtına İnisiyatifi olarak kurdun, kuşun, böceğin, ve her türlü canlının hakkı için mücadele edildiği belirtilen açıklamada: “Mücadelemiz, yeşil yol ve bağlantılı olarak yaylalar ve doğal sit alanlarındaki hukuksuzluklar içindir. Bir hak arama mücadelesidir. Hak arayan bizler, hakkın yenmesinin, gasp edilmesinin  ne olduğunu da iyi biliriz. Demokrasiye ve hak arama hakkına tahammül edemeyenlerin tüm bu süreçte idare tarafında en günahsız diyebileceğimiz bir kaymakama haksız yere ve üstelik “ırkçı” bir dil ile saldırmalarını,  karıncanın hakkını arayan bizler sineye çekemeyiz!” denildi  

Irkçı, ayrımcı, nefret üreten bir dil ile Kaymakam’ın hedef gösterilip haberde iddia edilen provokasyonu da kendi elleriyle tetikleme amacında olanlar seslenilen açıklamada şöyle denildi; “Çamlıhemşin de böylesine çirkin bir söyleme ve böylesine  çirkin bir  provokasyona asla  izin vermeyiz!  Fırtına İnisiyatifi, karıncanın hakkı için mücadele ederken, böylesine kepaze bir dil ile kaymakam olsun olmasın bir insanın hakkının üstelik en çirkin yol ve yöntemlerle çiğnenmesine, onurunun zedelenmesine de sessiz kalamaz, müsaade etmez!  
Kendi basiretsizliklerinin, kendi dayatmalarının, kendi zorbalıklarının vebalini, ve  halkın nezdinde oluşan algı ve günahlarını seçim zamanında Çamlıhemşin Kaymakam’ına yükleyip kendilerini halkın nazarında pirüpak göstermek isteyenler bilmeli ki ortaya konan bu kirli  oyunun farkındayız!  Bu rezil oyun ile günahlarınızı temizleyemezsiniz. Çamlıhemşin Halkı da bu çirkin oyuna sessiz kalarak bu günahın parçası olmaz!  Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

ÖNCEKİ HABER

Emine Erdoğan'dan asker ailelerine: Sizler Kurban Bayramı’nı çoktan idrak ettiniz

SONRAKİ HABER

Halklar barış, AKP hala savaş peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...