19 Eylül 2015 06:30

Sason'daki çatışma bölgesinde 83 canlı kalkan gözaltına alındı

Paylaş

Sason ilçesine bağlı Kelhasan köyü kırsalında başlatılan operasyonda olası çatışmalara karşı canlı kalkan olarak bölgeye giden ve aralarında Batman belediye eşbaşkanları ve DİHA muhabiri Engin Eren'in de bulunduğu 83 kişi askerler tarafından gözaltına alındı.

Batman'ın Sason ilçesinin Kelhasan köyüne bağlı Sinemergê mezrası kırsalında dün başlatılan askeri operasyon sırasında çıkan çatışmaların durdurulması için Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman DBP İl Eşbaşkanları Mehmet Candemir ve Songül Korkmaz, Batman HDP İl Eşbaşkanları Bari Karaağaç ve Rojda Sürücü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi canlı kalkan olmak için dün akşam saatlerinde bölgeye gitti. Çatışma bölgesine varan grup ile haber takibi yapan DİHA muhabiri Engin Eren, askerlerce yaka paça gözaltına alındı. 83 kişi buradan Sason Tabur Komutanlığı'na götürüldü. Burada savaşa karşı duran insanların askerlerce gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Asker ve gerillaların ölmemesi için buradayız. HDP'nin barış mücadelesi kazanacaktır" dedi.

Sinemergê köyünde bekleyen ikinci canlı kalkan gurubu ise, gözaltına alınan canlı kalkanların içinde bulunduğu araçların geçişi sırasında yolda oturma eylemi yaptı. Gözaltına alınan yurttaşlar Sason Tabur Komuntalığı'nda hala bekletiliyor.

Bölgede korucuların desteğiyle operasyonlar sürerken, yer yer silah seslerin gelmeye devam ediyor. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Dersim'den AKP'nin savaşına karşı ortak mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

Finlandiya’da 1 günlük grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...