18 Eylül 2015 17:55

IFF Aroma ve Esans fabrikasında direniş de sürüyor dayanışma da

Paylaş

IFF Aroma ve Esans sanayi işçilerinin direnişi 13. gününde devam ederken  bugün öğle saatlerinden itibaren fabrika bahçesine ve önüne çevik kuvvet ekipleri yığınak yaptı. Çayırova ilçe emniyet müdürü fabrikaya gelerek fabrika yönetimi ile görüşmede bulundu. Çevik kuvvet polisleri fabrika önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

Bir yandan da fabrikaya farklı iş kollarından ziyaretler sürüyor. Petrol-İş Sendikasına üye  Ravago fabrikası işçileri direnişteki işçilere ziyarete etti. Birlikte halay çekildi ve sloganlar atıldı. Tek Gıda-İş Sendikasının örgütlü bulunduğu fabrikaya gün içerisinde sürekli işçilere ziyaretleri devam ediyor .

Ziyarette konuşan Ravago İşyeri Baştemsilcisi : IFF işçilerinin onurlu direnişini selamladıklarını belirterek şunları söyledi: “Aynı durumu biz de sendikalaşma sürecinde yaşadık. Beni işten çıkarmışlardı . Bir günlük iş bırakmamız sonrasında patron önümüzde diz çökmek zorunda kaldı. Biz nerede bir direniş nerede bir emek mücadelesi varsa yıllardır işçilerin yanında olmaya çalıştık ve olmayada devam edeceğiz.”

Güvenlik İş Sendikası üyeleri ve avukatları da işçilere ziyarete geldiler. Sendika avukatları Avukat Hicran İlhan ve beraberindekiler fabrika yöneticileri ile görüşme talep ettiler. Talepleri kabul edilen avukatların görüşme sırasında izinleri olmamamsına rağmen görüntüleri alındı. Görüşmenin ardından gazetemize Avukat Hicran ilhan görüşme sırasında patrona işçilere destek için burada olduklarını söylediklerini belirtip: “ İşçilerin mücadelerinin yasal olduğunu belirttik. İçeride örgütlenme yapılması için yazılı dilekçe vermemize rağmen dilekçelerimizi almayacaklarını söylediler. Fabrika yöneticileri işçilerin işe iade davalarını kazanması halinde bile işe geri alınmayacaklarını belirttiler. Sendikal örgütlenme konusunda tüm yasal evraklarımızı sunmamıza rağmen bunu tanımıyacaklarını belirttiler. Fabrika yönetimi yasaları tanımıyorsa buradaki çevik kuvvet ekipleri bu duruma neden müdahale etmiyorlar. Bu durum bir suçüstüdür. Buradaki güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmeleri gerekirken görevlerini yapmıyorlar. Biz avukatlar olarak işçilerin bu haklı  mücadeleleri sonuçlanana kadar onlarla birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Tek Gıda-İş Sendikası Anadolu Yakası Başkanı Yunus Durdu ise 13 gündür burada hem fabrika bahçesinde hemde fabrika içerisinde direnişin sürdüğünü vurgulayarak: “Fabrika yönetimi yasaları çiğniyor. 13 günlük tüm uyarı ve çağrılarımıza kulak tıkıyorlar. Biz sadece anayasal hakkımızı kullandık. Suç teşkil edecek hiçbir şey yapmadık. Ancak buradaki işçiler şimdi çocuklarına ekmek, süt götüremiyorlar. Şunun bilinmesini istiyoruzki, davamız sadece ekmek davasıdır. Bunu kazanana kadarda mücadelemizi hem hukuksal olarak hem de sokaklarda sürdürmeye devam edeceğiz. Sadece fabrika önünde değil gerekirse tüm Türkiye’yi mücadele alanına çevireceğiz” dedi (Gebze/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Marmara için içeride oylama dışarıda eylem

SONRAKİ HABER

Danıştay, MEB'in dershane genelgesini iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...