18 Eylül 2015 17:14

FARC: Siyasi partiye dönüşmeye hazırız

Paylaş

Kolombiya'da’da faaliyet gösteren FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) örgütü, silah bırakarak siyasi partiye dönüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

Kolombiya hükümeti ile yürütülen barış sürecinin 41. görüşmesi için Küba’nın başkenti Havana’da bulunan Örgütün Müzakerecisi Luciano Marin Arango, “FARC’ın sosyal hayata entegresi konusunda, silahlı örgütten açık bir siyasi harekete dönüşümün prosedürlerini masaya yatırmaya hazırız.” dedi.

FARC’ın 2 numaralı ismi, Birleşmiş Milletler ve Kolombiya Ulusal Üniversitesinden “Çatışmanın Sonu” konulu bir forum düzenlemesi çağrısı yaptıklarını aktardı. Barışın tüm toplumu ilgilendiren bir konu olduğunu kaydeden “İvan Marquez” kod adlı Arango, gerilla organizasyonları dahil herkesin fikrini beyan etmesi gerektiğini söyledi.

Önceki gün tamamlanan 41. görüşmede FARC müzakerecisinin, siyasi partiye dönüşmeyle ilgili sözleri Kolombiya hükümeti tarafından olumlu karşılandı. Kolombiya hükümeti ile FARC arasındaki yeni görüşmeler, 28 Eylül’de Havana’da yapılacak. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Maliye’de 24 saat vardiya

SONRAKİ HABER

'Savaşa, sömürüye karşı eşitliği savunma zamanı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...