18 Eylül 2015 16:59

Bakan devreye girdi grev sona erdi

Paylaş

Bartın’ın Amasra ilçesinde faaliyet gösteren özel maden şirketindeki 500 işçinin 17 gün önce başlattığı grev, toplu iş sözleşmesindeki uyuşmazlıkların Yüksek Hakem Kurulunca çözülmesi kararı üzerine sona erdi. İşçiler işbaşı yaptı.

Maden şirketinde çalışan işçilerin üye olduğu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile işveren arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine işçiler, 2 Eylül’de grev başlattı. Sendika ve işveren arasındaki görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine konu Çalışma Bakanlığındaki toplantıda görüşüldü. Bakan Ahmet Erdem başkanlığında yapılan toplantıya sendika temsilcileri ve şirket yöneticileri ile AKP Milletvekili Yılmaz Tunç da katıldı. Toplantı sonunda sözleşmedeki anlaşmazlıkların Yüksek Hakem Kurulu kararıyla çözülmesi kararlaştırıldı.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Yüksek Hakem Kurulunun devreye girmesiyle grevin yasal olarak sona erdiğini işçilere duyurdu. Mutlu, şöyle dedi: “Bakanlıkta yapılan toplantıda uyuşmazlıkların çözülmesi konusu Yüksek Hakem Kuruluna devredildi. Yasal olarak da grevimiz sona ermiş oldu. İşçilerimiz şimdi işbaşı yapacak. Yüksek Hakem Kurulu 1 ay içinde karar verecek. Biz sendika olarak hakem heyetinden lehimize karar çıkması için elimizden geleni yapacağız.” (BARTIN)

ÖNCEKİ HABER

Mülteciler barikatlara yüklenince arbede çıktı

SONRAKİ HABER

Maliye’de 24 saat vardiya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...