18 Eylül 2015 15:16

Giriş çıkış yaptırıldı muayenede ortaya çıktı

Paylaş

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesinde temizlik şirketinde çalışan taşeron işçilerden zorla 20 lira karşılığında portör muayenesi olması dayatıldı. Muayene ile işçilere haberleri olmadan giriş çıkış yapıldığı ortaya çıktı. Üyesi oldukları Hizmet-İş’e sorunlarıyla ilgilenmedikleri için tepki gösteren işçiler, gazetemiz aracılığı ile gündeme getirdikleri sorulara yanıt istediler.

İşçilerden önceki gün hastanenin uyku laboratuvarının yan tarafında park ederek bekleyen, özel bir kuruma ait olan (26 B 8838 plakalı) ve üzerinde Can Asil Ortak Sağlık Güvenlik Birimi yazan araca giderek kan vermeleri istendi. İşçilere işe giriş evrakları için bunun şart olduğu söylendi. Tahlil için de işçi başına 20 lira istendi.

ÇÖZÜM ÜRETMEDİLER

Duruma anlam veremeyen işçiler, ne olduğunu sorduklarında, şirketin değiştiği, tüm çalışanlara girdi çıktı yapılacağı ve onun için tahlil yapıldığı yanıtını aldı.

Görüştüğümüz işçiler, işten atılma korkusuyla itiraz edemediklerini, bir süre önce kendilerine kadro ve sorunlarını çözme sözü veren Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikasının ortalıkta görünmediğini, onlara ulaşamadıklarını, hiçbir sorunlarına çözüm üretmediğini söyledi.

Bu kapsamda yaklaşık 350 kadar işçi olduğu, bir o kadar da devlet hastanesinde olduğu ifade ediliyor.

BU VİCDANSIZLIK REVA MI?

İşçiler, gazetemiz aracılığıyla duyurdukları şu sorulara yanıt istediler:

* Kendileri uzun yıllardır bu hastanede çalışmasına rağmen neden girdi çıktı yapılarak her birimize 20 TL tahlil parası ödettirilmektedir? Bu 20 TL neyin karşılığıdır? Çoğumuzun bir dolmuş parasına ihtiyacı olduğu ortadayken bu vicdansızlık reva mıdır?

* Bunun şirketler tarafından ödenmesi gerektiği bilindiği halde, neden ihaleye giren şirket bu ödemeleri yapmamaktadır?

* Eskişehir’in en kapsamlı laboratuvarlarına sahip olan Yunus Emre Devlet Hastanesinde çalışırken neden özel bir şirket aracılığı ile tahlil yapılmaktadır? Üstelik Halk Sağlığı Kurumunun tahlil yapan birimleri varken neden özel bir kurum ile anlaşılmıştır?

* Hastane yöneticileri, şirketin bu davranışına neden göz yummaktadır? Üstelik tahlil için gelen araç hastanenin elektriğini kullanarak cihazlarını çalıştırmaktadır.

* Birkaç ay önce bizlere kadro, maaşları arttırma sözü vererek yöneticilerle kol kola hepimizi sendikaya üye yapan Hizmet-İş sendikası yöneticileri temsilcileri ne yapmaktadır? Sorunlarımız ortaya çıktığında bize destek olmaları gerekirken şimdi nerededirler? (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bayramda havayoluna 250 ek sefer konuldu

SONRAKİ HABER

Dışkapı Hastanesinde eylem sonuç verdi ücretler yatırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...