18 Eylül 2015 14:35

Askerdeki kardeşi için ‘ihbar var’ denilerek evi basılan ağabeyden tepki: Devlet ne yaptığını bilmiyor

Paylaş

Viranşehir’de, 10 aydır askerde olan H.Yavuklu hakkında ihbar olduğu iddiasıyla evine baskın düzenleyen polis ve özel harekatçılar, evde saatlerce arama yaptı. 4 gün önce “İhbar var” gerekçesiyle onlarca polis ve özel harekat timinin evlerine baskın düzenlediğini dile getiren Yavuklu’nun ağabeyi Ahmet Yavuklu, polislerin evlerinin altını üstüne getirdiğini anlattı.

Kardeşinin askerde olduğunu söylemesine rağmen özel harekat polisinin evin altını üstüne getirdiğini dile getiren Yavuklu, hızını alamayan polisin evdeki bütün dolapları kırıp, tüm eşyaları dışarıya attığını söyledi. Yavuklu, “Devlet artık ne yaptığını bilmiyor. Polis tam anlamıyla yoldan çıkmış. Önlerine kim çıkarsa saldırıyorlar, kimi bulurlarsa gözaltına alıyor, tutukluyorlar. Böylesi büyük bir rezaleti şimdiye kadar hiç duymadım. Şu an askerlik yapan biri hakkında ihbar var diyerek ev basıyorlar. Bunlar halkla alay ediyor. Zırhlı araçlar, eli silahlı bir şekilde her tarafa saldıran polisler yüzünden küçük çocuklarımızın psikolojisi bozuldu” diye konuştu.

‘KARDEŞİM KİME ASKERLİK YAPIYOR?’

Polisin evde bulunan Kürtçe eğitim sertifikasını götürdüğünü ifade eden Yavuklu, “İnanıyorum ki şimdi askerlik yapmaya devam eden kardeşim olayı duyunca çok üzülecektir. Kardeşim şimdi kime askerlik yapıyor? O da kendisine mutlaka soracaktır aynı soruyu. ‘Ben şimdi kime askerlik yapıyorum’ diye” şeklinde tepki gösterdi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Tarhan: 9 yıl sonra dava açmışlar!

SONRAKİ HABER

Levent Tüzel milletvekili listelerini değerlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...