18 Eylül 2015 14:19

Baraj, tarım arazilerini su altında bırakacak

Paylaş

Deniz EREN
Kars

Alabalık Barajı, Kars’ın Selim ilçesine bağlı Çaybaşı, Aşağı Kotanlı, Yukarı Kotanlı ve Iğdır köylerinin hayvanlarının mera alanları başta olmak üzere verimli tarlalarını su altında bırakacak.

Alabalık Barajı ÇED toplantısı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanı çevre mühendisleri, DSİ mühendisleri, danışmanlık firması mühendisleri ve söz konusu köylerde oturanların katılımı ile DSİ toplantı salonunda yapıldı. Yoğun katılımın olduğu toplantıya katılanların büyük çoğunluğu geçimlerini hayvancılıkla sağladıklarını, köylerinin yaylaları olmadığı için hayvanlarını yazın meralarda otlattıklarını ve uzun kış mevsiminde hayvanlarının ihtiyacı olan otu, samanı baraj altında kalacak sulak tarlalarından elde ettiklerini, barajın kendilerini mağdur edeceğini söyleyerek itirazlarını sundu.

Toplantıda ilk sözü alan Aşağı Kotanlı Köyü Muhtarı Mirsevdin Şirin, barajın köylerine ait meralarını su altında bıraktıktan sonra köyde yaşama şanslarının kalmayacağını, mağdur olacaklarını, baraja karşı olduklarını söyledi.

Toplantı köylülerin salonu terk etmesiyle son buldu.

 

ÖNCEKİ HABER

'DHKP-C davasında' tutuklu 3 kişi tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Mehmet Tarhan: 9 yıl sonra dava açmışlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...