18 Eylül 2015 10:01

EMEP: Siyanür karşıtı mücadeleyi durduramayacaklar

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl örgütü Fatsa’da siyanüre karşı mücadele edenlerin kurduğu çadırın kundaklanmasına tepki göstererek, “Yaksalar da yıksalar da mücadeleyi durduramayacaklar” açıklaması yaptı.

Fatsa Bahçeler Mahallesi’nde siyanürle altın ayrıştırması yapmak isteyen şirkete karşı mücadele eden Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu’nun kurduğu ‘direniş çadırının’ mücadelenin ortaklaşması anlamında bir simge olduğunu belirten Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Fatsa ve Ünye halkının topraklarına ve ürünlerinin geleceğine sahip çıkmalarını yakından biliyoruz. Parti olarak halkın verdiği mücadelenin hep yanında olduk. Siyanüre karşı halkın tepkisi süreklilik kazanmıştı. En son yapılan eylemde jandarmanın su, biber gazı ve plastik mermili saldırı olmuştu. Geleceğine sahip çıkan Fatsa ve Ünye halkını yakma eylemleriyle korkutamazlar. Biliyoruz ki, bu kundaklama eylemi halkın kararlığını pekiştirecek, mücadelesini büyütecektir. Yöre insanları da biz de bu saldırının nerden geldiğini biliyoruz. ‘Direniş çadırını’ yakılmasını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu üyeleri de yaptığı açıklamada, “Altın madeni şirketi mücadele edenleri yıldırmak için önce pankartlarını, sonra çadırlarını kestirdi. Baktılar ki kimse çadırı terk etmiyor, mücadeleden vaz geçmiyor; bu sefer çadırı yaktırdılar. Neden? Çünkü çok korkuyorlar, çünkü haksızlar, çünkü er geç kaybedeceklerini biliyorlar” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendika ve meslek örgütleri Cizre Belediyesi'ni ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Çorum cezaevinde 'gardiyanlar kol kırdı' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...