17 Eylül 2015 11:32

İşçisi eylemde, Hak-İş patron mitinginde!

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara Dışkapı Hastanesinde farklı sendikalara üye taşeron temizlik işçileri, maaşları yatmayınca iş bıraktı.  Hak-İş’e bağlı yetkili sendika Hizmet-İş yöneticileri ise patron örgütleriyle ortaklaşa düzenlenen bayrak mitingiyle meşgul olduklarını söyledi.

Ankara’da bulunan Dışkapı Hastanesinde çalışan taşeron temizlik işçileri, dün maaşlarının yatmaması üzerine sabah saatlerinde iş bıraktı. Karahan Group ve Bakış Temizlik ortaklığında çalışan işçiler, zaten her ay geç yatan maaşlar ve kötü çalışma koşullarına tepki göstererek maaşları için acil servis önünde toplandı. Kimi Hizmet-İş’e, kimi Genel-İş’e üye yaklaşık 100 işçinin toplandığı eylemin üzerine hastane yönetimi, evrakların geç gelmesini gerekçe göstererek sorunun taşeron şirketten kaynaklandığını iddia etti.

İŞÇİYLE NE ALAKASI VAR BU MİTİNGİN?

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş’in yetkili olduğu hastanede işçiler sendikalarına çağrı yaptı. Ancak saatlerce hastaneye gelmeyen Hak-İş yöneticileri, patron örgütleriyle ortaklaşa yapılan bayrak mitingini koordine ettiklerini, zamanları olmadığını söyledi. Bunun üzerine öğle saatlerinde işçileri yatıştırmaya gelen Hak-İş yöneticileri ise işçilerin tepkisiyle karşılaştı. Bir işçi öfkelenerek, “Mitingle uğraşıyorlarmış, o yüzden birini gönderemiyorlarmış… İşçiyle ne alakası var bu mitingin? Biz maaşlarımız yatsın diye, köle gibi çalışmayalım diye eylem yapmak istiyoruz. Onlar ise STK’lerle başka mitingler peşinde koşuyorlar” dedi.

FARKLI SENDİKALARDAN İŞÇİLER BİRLİKTE İŞ BIRAKTI

Şirket yetkililerinin iş bırakmalarının yasa dışı olduğunu öne sürerek işten atma tehdidinde bulunduğunu belirten İşçi Atalay Uğurlu, “Sendikalardan gelip yardım etmesini istedik, olmadı. Hastane yetkilileri topu şirkete attı. Kimden kaynaklandığını biz de bilmiyoruz. Saymanlıkta dosyaların yeni gittiğini, evrakların eksik olduğunu iddia ettiler ve öğleden sonra da hesaplarımıza yatacağına söylediler. Öğleden sonra şirket yetkilisi gelecek. Ancak maaşlarımız yatmazsa içeri girmeyeceğiz. Biz farklı sendikalara üyeyiz ama yetkili sendika olan Hak-İş yanımızda olmadı. Sadece Genel-İş ile SES’ten geldiler. Onlara da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İşçiler öğlene doğru eylemlerini sonlandırdılar. Bir grup işçi halen görüşme yapmak için şirket yetkilisini bekliyor. İşçiler ücretlerinin yatmaması halinde yarın da iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

ÖNCEKİ HABER

Mamak'ta işçiler ölümle yüz yüze çalışıyor

SONRAKİ HABER

Kocaer’de bir iş kazası daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa