16 Eylül 2015 10:54

Figen Yüksekdağ: Kandil'e gitme koşulları yok

Paylaş

Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi'yle görüşen Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet basın toplantısı düzenleyerek görüşmeleri aktardı. Parlamentolar arası bir heyet oluşturulması adımını attıklarını ifade eden Yüksekdağ, heyetlerin sürekli olarak istişare içinde olacağını bildirdi. Yüksekdağ, basında yer alan Kandil'e gittiklerine dair haberlerinin de doğru olmadığını söyledi. 

HDP Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, HDK Eş Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selma Irmak ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'ten oluşan heyet geçtiğimiz günlerde Federal Kürdistan Bölgesi’ne giderek Süleymaniye ve Erbil'de YNK, KDP, Goran Partisi ve kitle örgütleriyle temaslarda bulunmuştu. Heyet, HDP Genel Merkezinde düzenledikleri toplantıyla görüşmelerini aktardı. 

Açıklamayı yapan Yüksekdağ, Türkiye'de Kürt sorununun çözümündeki tıkanmanın bütün bölgeyi etkileridiğini ifade etti. Türkiye barışının bölge barışı olduğunu ortaya koyan Yüksekdağ, "Türkiye bölgeden ayrı tutulamaz. Ortak bir barış sürecini nasıl yürütebiliriz; bunu ele aldık" dedi.

PARLAMENTOLAR ARASI HEYET

Parlamentolar arası ortak heyet oluşturulması ve ve sürekli istişare içinde olunması kararını aldıklarını belirten Yüksekdağ, bölgesel sorunların ele alınmasında ortak bir iş birliği işinde olacaklarını söyledi. Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Kürt sorunu sadece Türkiye'nin değil bütün bölgenin sorunudur.  Barışın sağlanması dünya barışının sağlanmasıdır. Bu görüşmede yaklaşan seçim sürecinin ihtiyaçlarını da konuştuk. Süleymaniye ve Erbil HDP temsilciliklerini ele aldık. Türkiye'den orada olan insanların oy olarak değil siyasi bir taban olarak harekete geçirmeyi ele aldık".

'BAYRAĞI ALET EDİYORLAR'

Kandil'e gittiklerine dair çıkan haberle de cevap veren Yüksekdağ, Kandil'e gitmediklerini, oraya gitme koşullarının da bulunmadığını dile getirdi. Kandil'in sürekli bombardıman altında bulunduğunu söyleyen Yüksekdağ,  böyle bir süreçte siyasi bir görüşme için güvenlik koşullarının bulunmadığını kaydetti. 

Sermaye ve yandaş sendikaların aralarında bulunduğu 13 kuruluşun 'Bayrağını al da gel' yürüyüşünü de eleştiren Yüksekdağ, " Seçim sürecinde parti Genel Merkezimize saldırarak Türk bayrağına da saldırdılar. Biz bugün perşeme günü düzenlenecek yürüyüşün bayrağa sahip çıkma yürüyüşü değil, toplumu daha da ayrıştırma yürüyüşü olduğunu düşünüyoruz. O bayrağın kızıllığında Türk, Kürt, Arap, Çerkes, Laz bütün halkların kanı vardır. Bayrağın kutsal değerlerini ırkçılığa, şovenizme ve devlet  terörüne alet ediyorlar" diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Bağdat'ta kaçırılan Türkiyeli işçilerin 2'si Basra'da serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Polis rastgele ateş açtı: 2 çocuk ağır yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa