16 Eylül 2015 09:03

Alevi dernekleri Cizre'ye su götürecek: Cizre’yi Kerbela’dan biliyoruz

Paylaş

Alevi örgütleri, günlerce polis ablukası altına alınan ve 21 sivilin hayatını kaybettiği Cizre başta olmak üzere bölgeye giderek dayanışma ziyaretinde bulunacaklar. Yola çıkmadan önce Okmeydanı Cemevinde düzenlenen basın toplantısında “Cizre’yi Kerbela’dan biliyoruz” diyen Aleviler, Cizre’ye su, Dağlıca’ya ise Valiliğin izin vermesi durumunda ekmek götürecek. Düzenlenen toplantıya HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Yazar Erdoğan Aydın ve çok sayıda Alevi örgütü temsilcisi de katıldı.

PKK’YE VE DEVLETE ÇAĞRI

Toplantıda konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, ülkede yaşanan savaş iklimine dikkat çekti. “Hızla iç savaşa gidiyoruz. Memleket onarılmaz şekilde derin bir yarılma yaşıyor” diyen Düzgün, devlete ve PKK’ye de savaşın sona erdirilmesi çağrısı yaptı: “Aleviler olarak sürmekte olan savaşın derhal sona erdirilmesini şart görüyoruz. PKK’den derhal ve önkoşulsuz ateşkes ilan etmesini, devletten de derhal ve önkoşulsuz operasyonlardan vazgeçmesini istiyoruz.”

‘ÇÖZÜM SÜRECİNE GERİ DÖNÜLMELİ’

Çözüm sürecine geri dönülmesi gerektiğini de ifade eden Düzgün, “Evrensel hukukun ve medeniyetin gereği olarak sorunların müzakere edilmesini kabul etmek çocuklarımızın ölmediği bir ortamın da biricik güvencesidir. Buzdolabına kaldırılan çözümün yolu müzakere ile mümküdür” diye konuştu.

'ŞEHİTLİK GÜZELLEMESİ YAPANLAR KENDİ ÇOCUKLARINI ASKERE GÖNDERMİYOR'

Yönetenlerin çocuklarını savaştan sakındığını söyleyen Düzgün sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehitlik güzellemesi yapanların kendi çocuklarını savaşa gönderdiklerini görmek istiyoruz. Terör ve teröre karşıtlık söylemiyle gözlerimizi bağlayanlara her türlü teröre karşı olduğumuzu söylüyoruz. Ama 10 yıllardır gerçekleştirdiğiniz oyalamalara karşı bugün artık konuşmamız gereken şey demokrasidir. Eşit Yurttaşlık hakkıdır. Alevilerin temel haklarını vermeyen bir rejimin mevcut durumu ‘Terör’le açıklamasına inanmamızı kimse beklemesin.”  

15 Kişiden oluşan heyet İstanbul’dan yola çıkarak Diyarbakır, Silopi, Varto, Cizre başta olmak üzere bölge illerine dayanışma ziyaretinde bulunacak. Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Garip Dede Dergahı, Demokratik Alevi Dernekleri, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği ve bu örgütlerin bileşeni 284 Alevi örgütü üyeleri de heyete bulundukları bölgelerde katılacak. (İstanbul/EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Asker ve gerilla mezarı başında 'barış nöbeti'

SONRAKİ HABER

Hümanite Şenliği: Çatışmazlık ortamı sağlanmalı, müzakere görüşmeleri başlamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...