16 Eylül 2015 07:56

Barış Bloku: 17 Eylül mitingi çağrısı tekçi zihniyetin ürünü

Paylaş

Barış Bloku tarafından yapılan yazılı açıklama ile  TESK, TİSK, Türk-İş, TOBB ve TÜSİAD'ın da aralarında bulunduğu 12 kuruluşun Ankara'da "Teröre Hayır Kardeşliği Evet" adıyla yapacağı miting kararı eleştirilerek "Gerçekten barıştan, demokrasi ve insan haklarından yanaysanız, sizi bu çağrınızı geri almaya ya da tüm toplumsal kesimlerin özgürce kendini ifade edebileceği formatta bir barış mitingi çağrısı yapmaya davet ediyoruz" denildi

Yapılan açıklamada TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun, Ankara'da düzenlediği bir basın toplantısında “Perşembe günü Ankara'da teröre karşı bir toplanma planladıklarını” ifade ettiği belirtilerek. “Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada; ‘Biz beraberiz. Ortak paydamız insan haklarına ve hukuka saygıdır. Bu sorumluluk duygusuyla hareket edilmelidir’ demektedir. Hisarcıklıoğlu ‘Sorumluluk duygusuyla hareket edilmelidir’ diyor. Fakat yaptığı çağrının, tüm toplumun alabildiğine kutuplaştırılmaya çalışıldığı, karşılıklı acımasız bir çatışmaya sürüklendiği, Kürtlere yönelik linç kampanyalarının kışkırtıldığı böyle bir dönemde nasıl bir sorumsuzluk örneği olduğunun farkında mıdır  acaba?” denildi.

GERÇEKTEN BARIŞTAN, DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARINDAN YANAYSANIZ...

Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı çağrıda, tüm Türkiye ye ‘bayrak asma’ çağrısı  yapıldığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Bu çağrı bize 90’lı yılların Genelkurmay Başkanlarının söylemini hatırlatıyor. Toplumsal sorunların bayrak fetişizmiyle çözülebildiği daha dünyanın hiçbir yerinde test edilmemiştir.

Hisarcıklıoğlu’na sesleniyoruz; Türkiye değil, halkların barış içinde birlikte yaşama koşulları tehdit altındadır. Demokrasi ve insan hakları tehdit altındadır. Toplumların birlik ve bütünlüğü ancak ve ancak farklılıkların ötekileştirilmediği toplumlarda sağlıklı ve kalıcı olabilmiştir. Siz çağrınızda devletin 90 yıllık tekleştirici zihniyetiyle bir çağrı yapıyorsunuz. Bunun çözüm olmadığını, olamayacağını 90 yıllık toplumsal yaşam pratiğimiz öğretemedi mi?

Gerçekten barıştan, demokrasi ve insan haklarından yanaysanız, gerçekten toplumsal yaşamın bütünlüğü ve esenliğinden yanaysanız sizi bu çağrınızı geri almaya  ya da tüm toplumsal kesimlerin özgürce kendini ifade edebileceği formatta bir barış mitingi çağrısı yapmaya davet ediyoruz. Böyle bir çağrı yapmış olsaydınız emin olun biz de destek verirdik.”  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evinin önünde oturan kadın polis kurşunuyla yaralandı

SONRAKİ HABER

Çapa’da işçi sağlığı ve güvenliği mücadelesine ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...