16 Eylül 2015 07:05

Cemaat operasyonu Boydak’a sıçradı!

Paylaş

Kayseri polisi, dün sabah saatlerinde ‘cemaat operasyonu’ kapsamında Boydak Holding yöneticilerine baskın düzenledi. Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda polis 7 kişiyi gözaltına aldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişinin ise adreslerinde bulunamadığı bildirildi.

Melikşah Üniversitesi yerleşkesindeki rektörlük binasına giden polisler burada inceleme başlattı. Üniversitesinin kurucu vakfı olan Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfının Tacettin Veli Mahallesi’ndeki bürosuna da polis ekibi geldi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak da bulunuyor.

GEREKÇE KAMULAŞTIRMA

Alınan bilgilere göre, üniversiteye ve vakfa yapılan baskının gerekçesiyle ilgili öne sürülen iddialar ise kamulaştırma. Melikşah Üniversitesi, Talas ilçesinde bulunan kampüs alanının hemen yanı başındaki şahıslara ait arazileri kurulduğu günden bu yana anlaşmalı olarak satın alıyor ve üniversite bünyesine katıyor. Bu bölgede henüz kamulaştırılmayan, üniversite arazisine dahil edilmeyen şahıslara ait arazilerle ilgili şikayette bulunulduğu iddia ediliyor. Arazi sahiplerinin, iddiaya göre arazilerinin gasbedildiği yönündeki şikayeti üzerine savcılık tarafından ‘Yağma ve gasp için örgüt oluşturma’ suçundan üniversite yönetimi hakkında soruşturma açtığı da iddialar arasında. 

Ancak konu olan arazilerin henüz şahısların üzerinde olduğu ve herhangi bir alım işlemi yapılmadığı belirtildi.

İKTİDARI ELEŞTİRİYORDU 

Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, ekonomi alanında iktidarı eleştirmekten sakınmayan biri olarak biliniyordu. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tahsis ettiği Mercedes marka makam aracına yönelik eleştiriler karşısında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in söylediği “Makam araçlarına harcanan para çerez parası bile değil” şeklindeki sözlerine de tepki göstermişti. 
Konu hakkında Twitter’daki hesabından açıklama yapan Boydak, şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Gelişmiş batı ülkelerindeki tasarruf ve mütevazılığa bakıyorum, bir de bizlerdeki gösteriş ve saltanata bakıyorum, anlamakta zorluk yaşıyorum. Kurumlarda tasarruf, gereksiz harcamalardan kaçınma en üstten başlarsa anlam bulur ve netice alınabilir. Bu çerez parası olsa bile.” 
(EKONOMİ SERVİSİ)


AKP-BOYDAK ÇATLAĞI 

AKP mitinglerine servislerle işçi taşıyan, Kayseri siyasetinde etkisi olan Boydaklarla, AKP’nin arasında çatlak Gezi direnişi günlerine dayanıyor.  

Gezi döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri’deki mitingine işçi katmadığı ve bu nedenle tarihin en az katılımlı AKP mitinginin yapıldığı günden beri Boydaklar ile Erdoğan arasında soğuk rüzgarlar esiyor. 
17 Aralık’ta patlayan yolsuzluk skandallarının ardından derinleşen çatlak Gülen cemaati lideri Gülen Cemaati ile Erdoğan arasındaki kavga büyüdükçe her geçen gün daha derin bir hal aldı. 

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde, Fethullah Gülen’le ilgili meydanlarda söylediği sözlerden dolayı üzüntüsünü dile getirmişti. “Biz çok üzüldük, müteesir olduk. Bizden ziyade de muhterem hocamıza yapılan böyle karalama kampanyalarını büyük bir üzüntü ile izliyoruz” demişti. 


TÜSİAD: BU GİDİŞ SON BULMALI

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak’ın gözaltına alması ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada: “Bu üzücü olay vesilesiyle, iş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz.

Hukuk devletinde iş dünyası da dahil hiçbir kurum ve kişi yasal her hangi denetim ve soruşturmadan muaf olmadığı ve hesap verebilir olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, 

“Bununla birlikte, tüm vatandaşlarımız için her zaman dile getirdiğimiz gibi iş dünyası için de adil yargılanma hakkı esastır. Sorumlu bir iş dünyası temsil örgütü olarak yasal süreçlerin bu hassasiyetlere uygun olarak yürütülmesinin takipçisi olacağız” denildi.


FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Önceden deşifre ettiği operasyonlarla internette fenomen haline gelen Fuatavni, Kayseri’de başlatılan operasyonu da bildi. Fuatavni yapılan operasyon hakkında, Yarın ki kumpasın merkezi Kayseri. Algı operasyonlarını yurt sathına yaysalar da gündemi değiştiremiyorlar.’ tweetini paylaşmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Kamu çalışanlarına bayram tatili 9 gün

SONRAKİ HABER

Dersim Ovacık yolunun kapatılması protesto ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...