16 Eylül 2015 00:55

Bu çağrı ayrışmayı derinleştirir!

‘17 Eylül teröre karşı bayraklı yürüyüş’ çağrısına EMEP Genel Başkanı Gürkan ve HDP Grup Başkan Vekili Buldan ile İstanbul Milletvekili Paylan’dan itiraz geldi. Yapılan açıklamalarda bu çağrının işçi ve emekçiler arasında kutuplaşmayı artıracağı belirtildi

Paylaş

Sermaye ve yandaş sendikaların da aralarında bulunduğu 13 kuruluşun, “Terörü Protesto ve Bayrak Yürüyüşü” adı altında yaptığı çağrının toplumdaki kutuplaşmayı daha da derinleştireceği uyarısında bulunan HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, bu girişimin Türkiye’ye zarar vereceğini söyledi. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise 6-7 Eylül olaylarının da bayrak asma dayatmasıyla başladığını hatırlatarak, sivil toplum örgütlerinin sorunların çözümü noktasında irade ortaya koymaları gerektiğini belirtti.

Aralarında TOBB, TÜRK-İŞ, HAK- İŞ, TESK, TİSK’in de yer aldığı sendika ve odalar  HDP binalarına saldırıların, Kürtlere de linç girişimlerinin yaşandığı bir dönemde yapacakları bayraklı yürüyüş eleştirilmeye devam ediyor.  HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, 17 Eylül için yapılan çağrının içerisinden geçilen süreçte toplumu daha da kutuplaştıracağına işaret etti. Bu girişimin Türkiye’ye zarar vereceği uyarısında bulunan Buldan, çağrının ülkenin içinde bulunduğu kaosu da derinleştireceğine vurgu yaptı.

YANGINA BENZİN DÖKMEK

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan 6-7 Eylül katliamının da bayrak asma dayatmasıyla başladığını hatırlatarak “Ülkede kangrene dönüşmüş ve siyasi çözüm bekleyen sorunlarımız var. Bu dün oluşmuş bir sorun değil ve bunların çözümü ancak siyasi adımlarla olabilir. Siyasi adımların önünü açabilecek olan STÖ’lerin yol gösterici olmalarıdır. Bayrak hepimizin bayrağıdır. Ancak şoven ve ırkçı gösterilerde kullanılması durumunda bu ancak mevcut yangının büyümesinden başka bir şeye yol açmaz. 1955’te Rumlara karşı bayrak kullanıldı. Sanki bu ülkenin düşmanıymış gibi. Yine 7-8 ve 9 Eylül’de partimize dönük gerçekleşen saldırılarda da bayraklar kullanıldı. O bayraklar sanki o insanların bayrağı değilmiş gibi. Bu açıdan çözüm tarafında saf tutmak gerekir” diye konuştu. (Ankara/DİHA)


‘SAVAŞ POLİTİKALARINA HALK DESTEĞİ OLUŞTURMA ÇABASI AYMAZLIKTIR’

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan patron örgütleri ve hükümet yanlısı işçi sendikalarının yapacağı ‘Teröre karşı bayraklı yürüyüş’e tepki gösterdi. Ankara’da yarın yapılacak olan yürüyüşün AKP’nin savaş politikalarına halk desteği yaratma çabası olduğunu ifade eden Gürkan, “İşçi sınıfının ve emekçilerin ekonomik ve çalışma koşullarına, sosyal haklarına dair yığınla sorun varken, AKP’nin savaş politikalarına halk desteği oluşturmak üzere düzenlenen bu mitingi emek ve sermaye örgütlerinin bu kadar canhıraş ve birlikte örgütlüyor olması anlaşılamaz bir durumdur. En azından emek örgütleri, sendikalar açısından tam bir aymazlıktır” diyerek tepki gösterdi.

TARİHTE KARA LEKE OLACAKTIR

Bugün halkların ihtiyacının bir an önce çatışmasızlık, barış ve demokrasi olduğunu ifade eden Gürkan, “Sendikalar bu ihtiyacı görmeyerek tek adam, tek parti diktatörlülüğünün mevzisini güçlendirecek bu mitingin parçası olmaları halinde tarihteki kara lekelerine birini daha ekleyecektir” diye konuştu. Gürkan, ülkenin bütününü kapsayacak mitinglerin halkların, inançların haklarını, işçi sınıfı ve emeğin haklarını, siyasal hak ve özgürlükleri esas alan taleplerle barış ve demokrasi mitingleri olması gerektiğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

İşçilerden Türk-İş, Hak-İş Ve Memur-Sen’e tepki: Patronları değil işçileri temsil edin

SONRAKİ HABER

IŞİD’e mali desteği engellemede BM’nin hatalı yaklaşımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...