15 Eylül 2015 10:09

Sarayın sözcüsünden Cizre ablukasına Ferguson gerekçesi

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cizre’deki operasyonlara yönelik eleştirileri ABD’de geçen yıl polisin siyah genci öldürmesi sonrası Ferguson’da yaşanan eylemler üzerinden örnek vererek cevapladı. ‘Terörle’ mücadelenin süreceğini ifade eden Kalın, “Terör örgütünün özellikle Cizre’de yaptığı olaylara hiç bir yerde müsaade gösterilemez” dedi.

Cizre ile ilgili çıkan haberlerin yalan ve abartılı olduğunu savunan Kalın Cizre’deki gelişmeleri haber veren basını da hedef alarak şunları söyledi: “Böyle bir güvenlik zafiyetinin ortaya çıkmaması için güvenlik güçlerimiz kanunlar içerisinde gerekeni yapmıştır. Ferguson’u düşünün. Orada güvenliği sağlamak için nasıl önlem alındığını gördük ki orada hendek kazanlar, tuzak kuranlar yoktu. Teröre hayır, kardeşliğe evet etkinliği çok önemlidir… Terör propagandalarına destek veren mecralar bulunmaktadır. Terör ne kadar suçsa, terörizmi yüceltmek, romantize etmek, şirin göstermek de suçtur.”

Mültecilerin durumuna ilişkin de açıklamalarda bulana Kalın, “Avrupa ülkeleri hâlâ 20 bin mülteci alalım mı almayalım tartışmaları yapılmaktadır. Avrupa kurumlarının da bu mülteci krizinin sonlanması için adım atmasını bekliyoruz” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kyme Müzesi liman şirketine mi kurban edilecek?

SONRAKİ HABER

HDP heyeti, Kandil'de KCK yönetimiyle görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...