15 Eylül 2015 00:56

Barışın teminatı işçilerin birliği

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Emek Partisi Esenyurt İlçe Örgütü’nün çağrısıyla farklı iş kollarından işçiler, savaşın emek mücadelesine etkilerini, savaşa karşı mücadele yollarını tartıştı. Toplantıda konuşan işçiler, 7 Haziran seçimlerinin ardından işyerlerinde Türk-Kürt tartışmaları yaşandığına dikkat çekerek, “Kürt kardeşlerimize demokratik hakları verilmeden bizim için de demokrasi olmaz. Biz kardeşiz” dedi, birlik çağrısı yaptı

Toplantıda ilk sözü alan DİSK/Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı İbrahim Kızılyer, savaşın bedelini işçilerin, emekçilerin ödeyeceğini ve savaş ortamında işçilerin mezhepsel ve etnik temelli olarak birbirine karşı kışkırtılacağını söyledi. İşçi-emekçi çocukları ölürken küçük bir azınlığın iktidarını ve servetini büyüteceğini, savaşa harcanan her kuruşun işçilerin-emekçilerin ekmeğinden çalınacağını belirten Kızılyer, “İşçilerin birliği bu ülkede barışın ve demokrasinin teminatı olacaktır” diye konuştu.

SAVAŞ İŞÇİLERİ KÖLELEŞTİRİR

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu da “Barış talebini işyerlerimizde, fabrikalarımızda, mahallemizde yaşadığımız bütün alanlara yaymalıyız. Sarayın kendi iktidarını koruma hırsı ile başlattığı savaşta, toplumsal kaynaklarımız da kamu hizmetlerine ve emekçilere değil savaşa ayrılmaktadır” diye konuştu. Topçu, şöyle devam etti: “Savaş bizim için daha fazla işsizlik,daha fazla yoksulluktur. Savaş, haklarımızı aramak için sürdürdüğümüz mücadeleyi etkisiz kılmanın aracıdır. Savaşın sonucu işçileri köleleştir, açlığa, sefalete götürür.”

Topçu’nun ardından söz alan işçiler, 7 Haziran seçimlerinden yaratılan savaş atmosferinde işyerlerinde milliyetçi şekilde Türk-Kürt tartışmalarının çıktığına dikkat çekti. “AKP tek başına iktidara gelseydi, Erdoğan başkan olsaydı bu savaş olmayacaktı. Çözüm süreci sekteye uğramayacaktı” diyen işçiler, “AKP’nin iktidar hırsı ve egemenlerin çıkarları için çıkarılan savaşlara alet olmamalıyız. Barışa en çok işçilerin ihtiyacı var. Kürt kardeşlerimizin demokratik hakları verilmeden bizim için de demokrasi olmaz. Biz kardeşiz. İşyerlerimizde bunu anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İzmir’e mülteci akını artarak devam ediyor

SONRAKİ HABER

İşçiler barışı nakşedecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...