13 Eylül 2015 12:22

Bakanlık, Zarrab'la ilgili raporu doğruladı

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök'ün soru önergesine cevap veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında adı geçen Reza Zarrab ile bağlantılı şirketlerin 2011-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği ihracat, ithalat ve para transferleriyle ilgili Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Mehmet Eryılmaz tarafından hazırlanan raporu ve raporun içeriğini doğruladı. Raporla ilgili olarak şimdiye kadar hangi işlemlerin yapıldığı konusundaki soruları cevapsız bırakan Bakan Aşcı, raporun değerlendirilmek üzere Hazine, Maliye ve Ekonomi bakanlıklarına gönderildiğini açıkladı.

Levent Gök, Başmüfettiş Eryılmaz tarafından hazırlanan 651 sayfalık inceleme raporuyla ilgili iddiaları bir yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştı. Zarrab'ın irtibatlı olduğu şirketlerin 2011 ve 2013 yılları arasında Türkiye, İran, Çin, BAE ve Rusya arasında gerçekleştirdiği ithalat, ihracat ve para transferlerinin incelendiği ileri sürülen raporda, Zarrab ile Bebek Zencani’nin şirketleri arasında ticari işbirliği bulunduğu tespitinin yapıldığı iddia ediliyordu.

Raporda, “Türk firmalarının Atlantis Capital General Trading LLC ve Emin General Trading LLC ile yaptıkları külçe altın ticaretinin (ithalat, ihracat, transit) şüpheli olduğu, Zarrab’ın şirketlerinin, ikisi Dubai’de, üçü de Çin’de olan toplam beş şirketle iki yıl içinde yaptığı 100 tondan fazla transit külçe altın ticareti işleminde çok ciddi şüphelerin bulunduğu" belirtiliyordu. Söz konusu şirketlerin Zarrab tarafından kurulduğu ve Türkiye’den yönetilip, yönlendirildiği, bu konunun da yine kara para ve vergi denetimi kapsamında ilgili kurumlarca incelemeye tabi tutulmasının istendiği öne sürülüyordu. (AnkaraCİHAN)

ÖNCEKİ HABER

35 günlük Muhammed'in annesi: 3 gün bebeğimin cenazesiyle yaşadım

SONRAKİ HABER

Önümüze bakarken…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...