12 Eylül 2015 16:35

Sürgünü protesto eden Hatice öğretmen 3 günde 3 kez gözaltına alındı

Paylaş

Eskişehir'de Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptığı için gözaltına alınan ve ardından hakkında soruşturma açılan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, Trabzon'a sürgün edilince stant açıp imza kampanyası başlattı. Hatice öğretmen 3 günde 3 kez stant açtığı için polis tarafından gözaltına alındı.

Hatice Yüksel, 8 Nisan'da görevinden uzaklaştırılması üzerine 24 Nisan'da Porsuk Bulvarı'nda 'Basın açıklamasına katılmak suç değildir, işimi ve öğrencilerimi istiyorum' yazılı pankart açıp imza kampanyası başlattı. Topladığı imzalardan bir sonuç alamayınca 27 Mayıs'ta Porsuk Bulvarı'nda çadır kurup imza kampanyasını tekrar başlatan Hatice Yüksel, 16 Haziran'dan itibaren ise süresiz açlık grevine başladı. Yüksel 26 Haziran'da görevine dönme kararı verilince açlık grevini sona erdirdi.

Hatice Yüksel, tayinin Trabzon'a sürgün edilmesi üzerine 3 gün önce Eskişehir'in İsmet İnönü Caddesi'nde 'Baskılar, sürgünler, gözaltılar bizi yıldıramaz. Hakkımdaki sürgün kararı derhal durdurulsun' yazılı pankart asıp kurduğu stantta imza kampanyası başlattı. Polisler, Hatice Yüksel'den standını kaldırmasını istedi. Hatice Yüksel standı kaldırmayınca gözaltına alındı. Bir süre sonra serbest bırakılan Yüksel dün de Porsuk Bulvarı'nda aynı şekilde stant açtı ve 2 arkadaşıyla birlikte polis tarafından gözaltına alınıp yine serbest bırakıldı.

Öğretmen Hatice Yüksel bugün Porsuk Bulvarı'nda yine 'Baskılar, sürgünler, gözaltılar bizi yıldıramaz. Hakkımdaki sürgün kararı derhal durdurulsun' yazılı pankart açıp kurduğu stantta imza kampanyasını sürdürmek istedi. Hatice Yüksel ile yanında bulunan arkadaşı Zeynal Danacı, polisler tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de Jandarma Karakolu'na saldırıda 1 asker yaralandı

SONRAKİ HABER

İstanbul’da barış ve demokrasi konferansı yapıldı:‘Amasız, koşulsuz silahları susturun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...