12 Eylül 2015 14:28

'Savaşa karşı inadına barış'

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Narlıdere ilçe örgütü süreçte yaşanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) binalarına ve Kürt kökenli yurttaşlara yönelik yapılan faşizan saldırıları kınamak için HDP Narlıdere ilçe örgütünü ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Narlıdere eski belediyesi önünde açıklama yapıldı. Açıklamada konuşan EMEP ilçe Başkanı Selim Şahin, günlerdir sarayın, AKP'nin ve faşist çetelerin kışkırtmasıyla Kürt halkına ve HDP' ye yönelik ırkçı saldırıların kesintisiz sürdüğünü ifade ederek, "Birçok kette polis gözeriminde hareket eden gruplar 'Operasyon değil katliam istiyoruz' sloganları ile HDP binaları ile Kürtlerin ev ve işyerlerini yakarak yağmalıyor" dedi. AKP'nin seçimle geldiği hükümet görevini seçimle bırakmak niyetinde olmadığını ve kirli iktidarını sürdürmek için savaş ortamını yeniden yarattığını söyleyen Şahin, sağduyu ve sorumlulukla tüm provokasyonları boşa çıkartacaklarını ve saldırılarla güçlendirmeye çalıştıkları barajı tekrar yıkacaklarını dile getirdi. AKP'nin tek adam, tek parti diktatörlüğünün hesaplarını boşa çıkartacaklarını belirten Şahin, "Barışa vurulan her darbeye karşı inadına kardeşliği, barışı ve çözümü inşa edeceğiz" dedi. 

HDP Genel Merkezi başta olmak üzere il ve ilçe binalarına yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade eden Şahin, "Emek Partisi olarak bütün halkımızı bu saldırılara karşı çıkmaya, HDP ilçelerini ziyaret etmeye, yapılan saldırıları protesto eylemlerine katılıp barış ve kardeşlik mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP il binası önüne barış yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Cizre'ye yönelik saldırılar Mannheim'da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...