12 Eylül 2015 11:50

Madenciler grevin 10. gününde yürüdü

Paylaş

Bsrtın'ın Amasra ilçesinde faaliyet gösteren Hema madeninde toplu iş sözleşmesinin imzalanmaması nedeniyle başlatılan grevin 10. gününde maden işçileri aileleriyle birlikte yürüyerek patrona tepki gösterdi.

Maden şirketinde çalışan 500 işçinin üye olduğu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile patron arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 2 Eylül’de başlatılan grev sürüyor. Grevin 10. gününde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü önünde toplanan işçiler ilçe merkezine yürüdü. İşverene, patrona tepki gösteren grevdeki işçilere TTK işçileri ile bazı ilçe sakinleri de destek verdi. Türk bayrakları ve “Madenci feneri sönmeyecek”, “Yaşasın 1 Mayıs” dövizleri taşıyan işçiler, “Amasra uyuma madencine sahip çık” sloganlarını attı. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin de katıldığı yürüyüş, ilçe merkezindeki madenci heykeli önünde sona erdi.

GMİS Genel Başkanı Demirci, 69 yıllık bir tecrübeye sahip sendika olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Biz her türlü mücadeleye hazırız. Biz ne istediğimizi gayet açık ve net söyledik. Biz avans istemiyoruz. Biz yasada açıkça ifade edildiği gibi yer altında çalışan arkadaşlarımızın en düşük ücretinin iki asgari ücret olmasını istiyoruz. Yer üstünde çalışan arkadaşlarımız için de taleplerimiz son derece açık ve nettir. Gelin, bu süreci daha fazla uzatmayın. Yan yollara sapmayın. Bu gidişattan size bir yarar olmaz. Biz işimize, işyerimize sahip çıkmak, rızkımıza sahip çıkmak ve ülkemize hizmet etmek istiyoruz.” (Bartın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP ve Cizre'ye saldırılar Londra'da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da yaralanan yurttaş yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...