11 Eylül 2015 16:55

Nezir Tekçi davasının sanıklarına beraat kararı

Yüksekova'da 1995 yılında Bolu Dağ Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından kaybedilen Nezir Tekçi davasının sanıkları olan emekli Albay Ali Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan beraat etti. Mahkemenin beraat gerekçesi ise sanıkların üzerlerine atılı suçların sabit olmaması.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 19 Nisan 1995 tarihinde Bolu Dağ Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından gözaltına alındı ve kendisinden bir daha haber alınamayan Nezir Tekçi davasının sanıkları olan emekli Albay Ali Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan'a Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat verildi.

1995 yılında kaybedilen Tekçi'nin babası Halit Tekçi'nin 1997 yılında yaptığı başvuru üzerine askeri savcılık soruşturma başlatmıştı. O tarihte yüzbaşı olan emekli Albay Ali Osman Akın ile o dönem teğmen olan Yarbay Kemal Alkan hakkında, Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Canavarca hisle adam öldürmek' suçundan dava açıldı. Dava, üzeri kapatılmak istenen bir çok davada olduğu gibi "güvenlik" gerekçesiyle Eskişehir'e alındı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuksuz sanıklardan 55 yaşındaki emekli Albay Ali Osman Akın katılmazken, diğer tutuksuz sanık 42 yaşındaki Yarbay Kemal Alkan ile avukatları katıldı.

Nezir Tekçi'nin babası Halil Tekçi ile avukatları da güvenlik gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, Tekçi ailesinin avukatlarının Ankara 'dan çektikleri faksı okurken, avukatlar çektikleri faksta güvenlik gerekçesiyle duruşmaya katılamayacaklarını belirterek duruşmanın ertelenmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ifade ederek avukatlarının gerekçesini kabul etmedi.

Yarbay Kemal Alkan'ın avukatı Namık Öztürk, daha önce 16 sayfa ifade veren ve PKK üyesi olduğunu öne sürdüğü Nazım Fırat'ın, Nezir Tekçi'nin operasyonda yaralandığını ve daha sonra da öldüğünü söylediğini vurgulayarak, "Nezir Tekçi'nin ölümüne dair somut tek delil budur. Beraat kararı verilmesini talep ediyoruz" dedi. Kemal Alkan da savunmasında olayla bir ilgisinin ve bilgisinin olmadığını iddia ederek, beraatını talep etti.

Sanıkların üzerlerine atılı suçların sabit olmadığını savunan Mahkeme heyeti, temyiz yolu açık olmak üzere emekli Albay Ali Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan'ın oy birliği ile beraatlarına karar verdi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta Cizre yürüyüşüne saldırı: 6 gözaltı

SONRAKİ HABER

Çatışma ve cenaze haberleri çocukları olumsuz etkiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...