10 Eylül 2015 12:27

Satış sözleşmesine karşı işyeri eylemi yapacaklar

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Memur-Sen ve hükümet arasında imzalanan 2016-2017 toplu sözleşmesine karşı 15 Eylül’de, işyerleri önünde eylemler yapacağını duyurdu. 

BES, Memur-Sen ve geçici AKP Hükümeti arasında imzalanan ve 2016-2017 yıllarını kapsayan toplusözleşmeye  ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. Sendika genel merkezinde düzenlenen açıklamada konuşan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, büro iş kolunda 2012 yılı itibariyle 666 sayılı KHK’nin ortaya çıkardığı hak gaspları gelir kayıpları ve ayrımcı uygulamaların getirdiği mağduriyetlerin ortaya çıktığını söyledi. Bu mağduriyetlere 2013 yılında yine AKP ve Memur-Sen arasında imzalanan toplusözleşme ile ortaya çıkan hak gaspları ve gelir kayıpları eklenince kamu emekçilerinin yaşam koşullarının her geçen gün ağırlaştığını kaydeden Aslan, bu sözleşmenin ardından Memur-Sen Genel Başkanı AKP’den milletvekili seçilirken, Memur-Sen yöneticilerine ise kamuda ulufe gibi yönetici kadroların dağıtıldığını dile getirdi. 2016 yılı için yüzde 6+5 zam oranının yüzde 11 olarak ifade edilerek algı operasyonu yapıldığını belirten Aslan, Memur-Sen yöneticilerinin basit bir matematik hesabıyla bile maaş artışının yüzde 11 değil, yüzde 8.65 olduğunu göreceklerini söyledi. 

Memur-Sen’in 800 bin üyesiyle 5 milyon emekçiyi tek başına temsil ediyor olması temsil krizine yol açtığını ifade eden Aslan, “2013 toplusözleşmesiyle hükümetin teklifinin bile altındaki zamma imza atarak medyada alay konusu olan Memur-Sen’in, son toplusözleşmede ortaya konan taleplerle oransal olarak en fazla geri adım atarak tarihe geçmiştir. Ayrıca kamu emekçilerinin talepleri konusunda samimiyetsizlikleri bir kez daha tescil olmuştur. İmzalanan satış sözleşmesine teslim olmayacağımızı, gerekirse toplusözleşme sonuçlarını işyerlerinde referanduma sunacağımızı ifade ederken, 15 Eylül’de tüm işyerlerimiz önünde yapacağımızı eylemlerle toplusözleşme mutabakatını yakarak satış sözleşmesine karşı mücadelemizi başlatacağız” diye konuştu.

Son günlerde artan çatışmalı sürece ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Aslan, 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidarı sona eren AKP’nin her türlü dayatmaya başvurduğunu söyledi. Birkaç gündür tezgahlanan sokak gösterilerinin parti binalarının ve Kürt esnafın işyerlerinin yakılmasına kadar vardığını belirten Aslan, yaşananların emekçilerin bir arada yaşama ve kardeşliğini hedef almaya başladığını dile getirdi. Bu süreçte her alanda emekçilerin bedel ödediğini belirten Aslan, “ORS işçilerine ve ailelerine jandarma saldırıyor, sözcüleri gözaltına alınıyor. Savaşta sürekli emekçi çocukları yaşamını yitiriyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Büyüme ikinci çeyrekte yüzde 3.8

SONRAKİ HABER

ITF’den liman işçilerine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...