10 Eylül 2015 10:17

Yüksekdağ: Saldırılara karşı mücadeleyi yükselteceğiz

Paylaş

Siyasi parti ve sendika temsilcilerinin ziyareti sırasında konuşan HDP Genel Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, saldırıları tetikleyen AKP'nin tutunacağı dalı kestiğine dikkat çekerek, saldırılar karşısında mücadelelerini yükselterek, barış köprüsü olamaya devam edeceklerini söyledi. 

Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖDP), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Devrimci Solcu İşçi Partisi (DSİP) temsilcilerinden heyetler gün içerisinde HDP Genel Merkezi'ne gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, dayanışma mesajı verdi. Heyetleri, HDP Genel Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İstanbul Milletvekili Sezai Temelli ve MYK üyeleri karşıladı. Heyetlerin ziyaretinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, HDP'ye yönelik saldırılarla barış ve demokrasinin önünün kesildiğine dikkat çekti. 

'AKP, SALDIRILARLA TUTUNACAĞI DALI KESİYOR' 

HDP'nin halkın demokrasi ve barış iradesi olduğunu ifade eden Yüksekdağ, "HDP yönelik saldırılar organizeli ve sistemli yapılıyor. AKP tutunacağı dalı kesiyor. Halklarımız ve HDP, katliamcı, ırkçı çeteler ile barıştan korkanlar tarafından hedef gösteriliyor. Türkiye halkları çatışma noktasına sürükleniyor. Özellikle batıda Türk-Kürt halkları karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor" dedi. 

'HDP BARIŞIN KÖPRÜSÜ OLMAYA DEVAM EDECEK'

Türkiye'nin çok tehlikeli bir sürece girdiğinin ve yaşananların bir iç savaş oyunu olduğuna dikkat çeken Yüksekdağ, AKP ve Erdoğan'a "Bu ülkeyi kaosa sürüklemekle elde edeceği 400 vekil ve iktidardan mutlu olacak mısınız?" sorusunu yöneltti. Çözümsüz bir siyasete karşı saldırılar hangi boyuta ulaşırsa ulaşsın inançla mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Yüksekdağ, "Zalimler gücüyle egemenliğini dayattığı yerde mazlumlar barışı ve kardeşliği dayatacak. Saldırı ve linç girişimlerine karşı bütün emek güçlerinin birliğiyle birlikte mücadele edeceğiz. Barış umudunu yok etmeye karşı barış umuduna sahip çıkacağız. HDP bunun köprüsü olmaya devam edecek. 400 vekil uğruna Türk ve Kürt halkının birlikte yaşama isteğinin yok edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

Öte yandan halkın da saldırıların ardından geçmiş olsun ve dayanışma ziyaretleri devam ederken, saldırı sırasında yanan Bilgi İşlem Merkezi'nin bulunduğu kat ile camları kırılan pencerelerin tadilatları da başladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

58 harfli yer ismini hatasız okuyan spiker tıklanma rekoru kırıyor

SONRAKİ HABER

'Türkiye iş cinayetlerinde Avrupa 1'incisi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...