10 Eylül 2015 08:28

Linç kampanyası yürüten sosyal medya hesapları hakkında suç duyurusu

Paylaş

HDP ve Kürt halkını doğrudan hedef alarak tehdit ve suç unsuru taşıyan paylaşımlarda bulunan toplam 132 sosyal medya hesabını tespit eden ÖHD Ankara Şubesi, söz konusu hesaplar ve şüphelilere ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şubesi sosyal medya üzerinden HDP ve Kürt halkına yönelik linç kampanyaları başlatan hesaplar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Toplam 132 sosyal medya hesabı tespit eden avukatlar, suç duyurusu dilekçesinde hesaplardan yapılan paylaşımların hem kamu düzeni ve toplumsal barışı tehdit ettiği hem de yasal bir siyasi parti ve üyelerinin doğrudan hedef alınarak tehdit içerdiği kaydedildi. Özellikle saldırıların yoğunlaştığı 8 Eylül akşamı hesaplardan yapılan paylaşımların suç örgütü oluşturduğunu ve insanları suça teşvik ettiğini vurgulandı.

Suç duyurusunda, ağır tehdit ve kimi zaman suç itiraflarının yer aldığı paylaşımlarda bulunan hesaplara ilişkin tespit edilecek şüpheliler hakkında kovuşturma başlatılması ve suç işleyen şüphelilerin cezalandırılmasını talep edildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla Piyade Okulu'ndaki ağaçlık alanda yine yangın

SONRAKİ HABER

Ege Denizi'nde 4.9 şiddetinde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...