09 Eylül 2015 17:11

Ataşehir'de ilçe binası yakıldı , Karabağda HDP'liler binada mahsur kaldı

Paylaş

HDP Ataşehir İlçe binasını ablukaya alan ırkçı bir grup, tekbir getirerek binayı ateşe verilirken, İzmir'de HDP Karabağlar İlçe binasın ablukaya alındı HDP’liler içerde mahsur durumda. 

HDP Ataşehir İlçe binası ırkçı bir grup tarafından ablukaya alındı. Tekbir getiren ve ırkçı sloganlar atan grup, binayı taşlayarak camları kırdı. Irkçı grup daha sonra binayı ateşe verdi. Haber verilmesine rağmen hala itfaye ekiplerinin yangına müdahale etmediği belirtildi. Bina için de kimse bulunmazken; HDP Ataşehir İlçe Örgütü'nün, böyle bir saldırının olacağı bilgisinin emniyetle paylaştığı ancak herhangi bir önlemin alınmadığı öğrenildi. Irkçı grubun bina önünde bekleyişi sürüyor. 

KARABAĞLAR’DA HDP’LİLER BİNADA MAHSUR

Halkların Demokraitk Partisi (HDP) Karabağlar İlçe Örgütü'nün, Karabağlar Yıkık Cami mevkinde bulunan ilçe binasına yaklaşık 200 kişilik ırkçı bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Grup sık sık ırkçı sloganlar atarak binaya saldırırken, ilçe eş başkanları ve ilçe yöneticileri ise saldırı nedeniyle binada mahsur kaldı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise ırkçı gruba müdahale etmezken, grubun elinde yanıcı ve patlayıcı madde bulunduğu iddia ediliyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Fındıkta fiyat şoku!

SONRAKİ HABER

Irkçı saldırılar protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...