09 Eylül 2015 15:55

HDP'yi ziyaret eden CHP Heyeti: Önlem alınmaması düşündürücü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, HDP'ye yapılan saldırılara karşı devletin önlem almamasının düşündürücü olduğunu belirterek, Başbakan ve Hükümet yöneticileri tarafından detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini söyledi. Tekin, CHP ve HDP'nin üzerine önemli görevler düştüğünü ve toplumsal barışın bozulmaması için sağduyulu davranmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Ankara milletvekilleri Şenal Sarıhan ve Levent Gök'ten oluşan CHP heyeti, dün gece polis kontrolündeki ırkçı grupların saldırısına uğrayan HDP Genel Merkezi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. CHP heyetini HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve HDP MYK Üyesi Hatice Altınışık karşıladı. Parti Genel Merkezi'nde incelemelerde bulunan ve daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile görüşen CHP Heyeti, görüşmenin ardından gazetecilerin soruların yanıtladı.

'ÖNLEM ALINMAMASI SON DERECE DÜŞÜNDÜRÜCÜ'

Tekin, HDP Genel Merkezi'ndeki manzarayı gördükten sonra dehşete kapıldıklarını belirterek, "Ankara'nın göbeğinde parlamentoda grubu bulunan bir siyasi partiye böyle bir muamele yapılıyorsa gerçekten hepimizin açısından çok kaygı verici bir sorun olduğunun altını çiziyorum. Ülkeyi yönetenlerin bu meseleyi bilmeden önlem almaması son derece düşündürücüdür" dedi.

'ANLAŞILIYOR Kİ SIRADAN BİR OLAYIN DEĞİL'

Önümüzdeki süreçte benzer olayların yaşanmaması için CHP ve diğer siyasi partilerin sağ duyulu davranması gerektiğini belirten Tekin, "Özellikle sayın Başbakan ve hükümet yöneticilerinin olayın nasıl ve neden olduğunu konusunda detaylı bir araştırma yapmaları gerekiyor. Bildiğimiz kadarıyla buralarda kamera var, sokaklarda MOBESE sistemi var. Anlaşılıyor ki sıradan münferit bir olayın ötesinde çok geniş çaplı araştırılması gereken bir olaydır" dedi. 

'KAMU YÖNETİCİLERİNİN İÇİNDE OLDUĞU EYLEMLER ARAŞTIRILMALI'

Benzer olayların bir daha yaşanmamasını umut ettiklerini belirten Tekin, şöyle konuştu: "CHP ve HDP ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin üstüne çok önemli görevler düşüyor. CHP olarak biz bu görevin ve sürecin bilincindeyiz. Böyle bir sorunun bir daha yaşanmaması için hepimizin el birliği ile sorumlu davranması gerektiğini düşünüyorum. Başta sayın Başbakanın dün yaşanan sorunun detaylı bir şekilde sadece burada değil Türkiye coğrafyasının bir çok yerinde özellikle kamu yöneticilerinin de içinde olduğu bazı eylemlerin detaylı bir şekilde araştırılmasını gerekiyor." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yakılan HDP Hopa İlçe binasına 'inadına barış' pankartı

SONRAKİ HABER

Dersim'de yaralanan 1 polis yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...