09 Eylül 2015 13:47

Akdoğan: Terör örgütünün silahına susturucu olmak gazetecilik değildir

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yine HDP’ye yüklendi. Ölümlerden HDP’nin sorumlu olduğunu ileri süren Yalçın Akdoğan, çözüm sürecini bitirenin de HDP olduğunu iddia etti. Akdoğan “Utanmadan devleti savaş çıkarmakla suçluyorlar. Bu bir kere savaş değildir. Terörist örgütün insanları katletmesidir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Erdoğan’ın sözlerinin çarpıtıldığını savunarak “Sayın Erdoğan’ın sözlerinin çarpıtılması ayrı bir provokasyondur. Teröriste, terör örgütüne, onun yandaşlarına laf söyleyemeyenler, terörle mücadele eden hükümeti suçlamaktadır. Bu örgüte dolaylı destek olmaktır. Terör örgütünün silahına susturucu olmak gazetecilik değildir. Örgüt ve yandaşları dökülen kanı saray tartışmalarıyla kapatamazlar. 23 sivil hayatını kaybetmiştir. Asker polis şehit edilmiştir. Ama hedef olan bu mücadeleyi yürüten aktörler olmaktadır. Bir kısım medya eli kanlı örgüte laf söyleyebilmelidir” dedi.

Bütün bu operasyonların vatandaşın hakkını savunmak için gerçekleştirildiğini savunan Akdoğan, “Örgüt silah bırakmadığı sürece operasyonlardan geri adım atılmayacaktır. Bu mücadele hukuk içinde vatandaşımızı korumak için onların hakkını muhafaza altına almak için yapılmaktadır” dedi. HDP’ye dair ağır ithamlarda bulunan Akdoğan şöyle devam etti: “Terörün destekçilerini de uyarıyorum. Verdikleri desteğin bedelini er veya geç ödeyeceklerdir. Yerli işbirlikçilerin büyük kısmını paralel yapı oluşturuyor. Bunu da çökerteceğiz. Bu güvenlik açığının oluşmasında paralel yapı aktif rol oynamıştır. HDP kendi celladına aşık olmuş, çözüm sürecinin düşmanlarıyla kirli işbirliğine girmiştir. HDP süreci havaya uçurmuştur  Davul Demirtaş’ın boynunda, tokmak Kandil’in elindedir. Utanmadan devleti savaş çıkarmakla suçluyorlar. Bu bir kere savaş değildir. Terörist örgütün insanları katledilmesidir. Demirtaş anne babalar evlatlarına sarılamıyor diyor. Evet, peki kim şehit etti? Hiç yüzleri kızarmadan hâlâ devleti suçlayabiliyorlar. Sizin uzantısı olduğunuz örgüt katlediyor. Bu cinayetleri kınayamıyorsunuz. Hâlâ devleti suçluyorsunuz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DİHA ile dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Antalya'da 91 işyerine saldırı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...