09 Eylül 2015 00:56

Baskı ORS işçisini yıldırmayacak

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

ORS işçilerine yönelik baskılar sürüyor. Jandarma saldırısının ardından, işçi sözcüleri gözaltına alınırken işçiler tüm baskılara karşın direnişe devam ediyor. 14 gündür birçok bölme oyununu boşa çıkaran ORS işçilerinin kararlılığı ve direnişin gücü patronun fabrikayı tatil etmesine neden oldu.
ORS işçilerine grevini kırmak için yapılan jandarma saldırısının ardından işçi sözcüleri de gözaltına alındı. Akşam saatlerinde ifadelerini almak amacıyla emniyete çağırılan işçi sözcülerine yasadışı eylem yaptıkları, yol kapattıkları suçlamaları yöneltildi. Sabaha kadar nezarette bekletilen işçiler dün savcılık ve hakime sevk edildi. Savcı, işçilerin tutuklanmasını talep etmedi. Ancak sözcülerin gözaltına alınması, işçilerin bir araya gelmesine engel olmadı. İşçiler sabah yine aynı saate fabrika önünde toplandılar. Diğer sözcüler son durumla ilgili açıklamalarını yaptı.

‘DAHA NE YAPABİLİRLER’

Tüm bölme girişimlerinin ardından son olarak jandarma saldırısını konuştuğumuz işçiler, yönetimin kendi ayağına sıktığını söylüyor. Bir işçi, Burası 30 yıllık fabrika ve tarihinde ilk defa böyle bir şey oldu. Yaptıkları kendilerine dönüyor. O gün içerideki 100’e yakın arkadaşımız aramıza katıldı. Bundan sonra nereye çağırıyorlar? Fabrikada huzur mu bıraktılar” dedi. Başka bir işçi ise “20 yıldır ben bu adama mı çalışıyorum” diyerek şaşkınlığını dile getirdi ve devam etti: “Çocuklarımıza, eşlerimize gaz sıkacak kadar düştüler. Yetmedi, sözcü arkadaşlarımızı bütün gece gözaltında tuttular. Daha ne yapabilirler? Bundan sonra bizi bölemeyecekler.”

PATRONDAN TATİL RESTİ

Sosyal medya, telefon ve fabrika hoparlörlerinden anonslar dahil işçileri direncini kırmak için her türlü yolu deneyen ORS yönetimi, jandarmanın saldırmasının ardından içeri aldığı işçileri de elinden kaçırmıştı. Bunun üzerine patron fabrikayı tatil ettiğini duyurdu. ORS tarafından yapılan açıklama ise şöyle; “İşyerimizde can ve mal güvenliğinin risk altında olması ve bu sabah yapılan tehdit, küfür, darp eylemlerine karşı güvenlik tedbirlerinin yetersiz kalması nedenleriyle üretim durdurulmuştur.”

ÖNCEKİ HABER

Protesto ediyoruz

SONRAKİ HABER

Savaş sürüyor ekonomi tekliyor: Sanayi çarkları durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...