08 Eylül 2015 08:22

Burhan Kuzu ve AKP'li yöneticiler hakkında suç duyurusu

ÖHD, 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, bir halk üzerinde soykırım teşebbüssünde bulunmak' suçlamasıyla aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Burhan Kuzu'nun da bulunduğu AKP'li yöneticiler ve sosyal medya üzerinden linç çağrıları yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Paylaş

Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD), yaşanan saldırı ve katliam girişimlerini hukuki olarak takip etmek için komisyon oluşturdu. İlk toplantısını gerçekleştiren ÖHD İç Anadolu Hukuk Komisyonu, HDP ve Kürtlere yönelik saldırılara ilişkin çalışma başlattı.

Yapılan saldırılar hakkında hukuki süreç başlatmayı amaçlayan Komisyon, özellikle halkı kin ve düşmanlığa teşvik edenler hakkında suç duyurusunda bulunacak. Bu amaçla çok geniş yelpazede sosyal medya hesaplarını kontrol etmeye başlayan Komisyon, saldırı çağrısı yapan, kin ve nefret söylemlerinde bulunanlara karşı suç duyurusunda bulunacak. Saldırıları teşvik edenler kadar göz yumanlara da karşı da hukuki mücadele başlatacak olan komisyon, özellikle göz yuman emniyet müdürlükleri, valilikler ve kaymakamlıklar hakkında suç duyurusunda bulunacak

AKP yöneticilerinin ve milletvekillerinin de hesaplarını kontrol eden komisyon çok sayıda kin ve düşmanlık teşviki yapan paylaşım tespit etti. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Burhan Kuzu olmak üzere AKP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulanacak olan komisyon, aynı zamanda tedbir alınması isteyecek. ÖHD suç duyurularını, "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, Bir halk üzerinde soykırım teşebbüssünde bulunmak ve seçim güvenliğini ihlal etmek" suçlamalarıyla yapacak.

Komisyon öte yandan Beypazarı, Konya gibi saldırıların yoğunlaştığı yerleşim yerlerine de İnsan Hakları kurumlarıyla birlikte komisyon göndermeye hazırlanıyor. (DİHA)

'Telefonda Kürtçe konuşuyor' diye öldürüldü

Irkçı gruplar Kürt avına çıktı

Birçok ilde HDP binaları saldırıya uğradı

Yüksekdağ: Türkiye'de dün gece iç savaş provası yaşandı

Beypazarı'da Kürt tarım işçilerine saldırı, evler kundaklandı

Konya'da saldırıya uğrayan Kürt işçiler inşaatta mahsur kaldı

Demirtaş: Tahriklere karşı en iyi ilaç barıştır; Kürt, Türk birbirinize sarılın

ÖNCEKİ HABER

Irkçı gruplar Kürt avına çıktı

SONRAKİ HABER

Cizre'de iki zırhlı araca saldırı: 8 polis yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...