08 Eylül 2015 07:39

Irkçı gruplar Kürt avına çıktı

Dağlıca saldırısının ardından kışkırtılan ırkçı gruplar, batı illerinde Kürt avına çıktı. Antalya'da yapılan saldırılarda Osman Beştaş isimli yurttaş sırtından bıçaklanırken, saldırganlar olayları takip eden DİHA muhabirinin de parmağını kırdı.

Paylaş

Kürtlere yönelik devreye sokulan linç politikaları doğrultusunda birçok merkezde Kürtlere yönelik gerçekleştirilen saldırıların adreslerin ikisi Mersin ve Antalya oldu. Her iki kentte gece boyunca Kürtlerin dükkan ve evlerine ırkçı saldırılar gerçekleştirildi. Mersin'de sosyal medya üzerinden örgütlenen ırkçı gruplar, HDP Erdemli İlçe Örgütü binasına yönelik yaptıkları saldırının ardından Kürtlerin ev ve iş yerlerine saldırı gerçekleştirildi.

Kürt yurttaşlara ait iki araç, evlerin önünde polislerin gözleri önünde saldırgan grup tarafından ateşe verildi. 3 ev ise yakılmak istendi. Gelişen olaylar karşısında itfaiye ve polis ekipleri hiçbir şey yapmazken grup evlerde bulunan Kürt yurttaşları öldürmekle tehdit etti.

'Telefonda Kürtçe konuşuyor' diye öldürüldü

Birçok ilde HDP binaları saldırıya uğradı

Mersin'deki ırkçı saldırıda hamile kadın ve çocuklar da darbedildi

Yüksekdağ: Türkiye'de dün gece iç savaş provası yaşandı

Beypazarı'da Kürt tarım işçilerine saldırı, evler kundaklandı

Konya'da saldırıya uğrayan Kürt işçiler inşaatta mahsur kaldı

Demirtaş: Tahriklere karşı en iyi ilaç barıştır; Kürt, Türk birbirinize sarılın


OTOBÜSLER DURDURULUP KİMLİK KONTROLÜ YAPILDI
Yapılan ırkçı saldırıların ardından HDP İl Örgütü Eş Başkanı Selman Günbat, emniyet yetkilileri ile görüştü. Emniyet yetkilileri, Günbat'a gerekli önlemleri alacaklarını söylemesine rağmen aynı dakikalarda Antalya-Mersin karayolunu kapatan bir grup, Öz Diyarbakır, Star Diyarbakır, Van Gölü Seyahat ve Mardin Seyahat firmalarına ait otobüsleri durularak kimlik kontrolü yapıldı.

Saldırganlar sonrasında tahrip ettikleri araçların şoförlerini de darp etti. Saldırıdan kurtulmak için araçlarını ırkçı grubun üzerine sürmek zorunda kalan bazı şoförleri ise bu kez polisler tarafından durularak, ırkçı grubun saldırmasının önü açıldı.

ANTALYA'DA 1 KİŞİ AĞIR YARALANDI
Antalya'da da ırkçı gruplar, HDP İl Örgütü binasına saldırdı. Saldırı sırasında binada bulunan 5 kişi mahsur kalırken, binanın önüne gelen partililere de polis ve ırkçı gruplar birlikte saldırdı. 10 kişinin yaralandığı saldırıda Osman Beştaş isimli bir partili sırtından aldığı bıçak darbesi ile ağır yaralandı.
Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Beştaş, ameliyata alındı. Ameliyatın ardından sabaha karşı yoğun bakım ünitesine alınan Beştaş'ın hayati tehlikesi halen devam ediyor.

DİHA MUHABİRİNİN PARMAĞI KIRILDI
Öte yandan HDP binasına yapılan ırkçı saldırıyı takip ettiği sırada DİHA muhabiri Feyyaz İmrak da ırkçı grupların saldırısına maruz kaldı. Darp edilen İmrak'ın parmağı kırıldı.

Saldırıya uğrayan İmrak'ı ırkçıların elinden HDP'liler kurtardı. Uzun süre HDP binası önünde bekleyen ırkçı grup, gece geç saatlerde kendiliğinden dağıldı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Türkiye'de dün gece iç savaş provası yaşandı

SONRAKİ HABER

Burhan Kuzu ve AKP'li yöneticiler hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...